Σημάδια εξέλιξης με Μαρτς, αλλά η Λέστερ δεν τον άφησε να χαρεί (vid)

Με γκολ του Μπαρνς απόλυτα κόντρα στη ροή του αγώνα, η Λέστερ πήρε τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα για το 2022 με το τελικό 1-0 και πίκρανε τον Τζέσι Μαρτς που έκανε ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία της Λιντς. Σαφέστατα βελτιωμένα τα «παγώνια» με τον νέο προπονητή, ο οποίος δεν σταμάτησε να κινείται στην άκρη του πάγκου και να δίνει οδηγίες στους νέους του παίκτες. 



Σημάδια εξέλιξης με Μαρτς, αλλά η Λέστερ δεν τον άφησε να χαρεί (vid)

Ο Μαρτς ήθελε σαν τρελός να κάνει θετικό ξεκίνημα στη δουλειά που ανέλαβε στην Premier League στον πάγκο της Λιντς, το έδειξε με... χίλιους τρόπους κατά τη διάρκεια του ματς μη μπορώντας να μείνει σε ένα σημείο, χτυπιόταν στις ευκαιρίες της ομάδας του, αλλά τελικά ηττήθηκε.

Τα «παγώνια» εμφανίστηκαν βελτιωμένα με το νέο πρόσωπο στον πάγκο τους και η ενέργεια που είχαν στον αγωνιστικό χώρο με το aggressive στοιχείο σε άμυνα και επίθεση έκανε τη Λέστερ να καταλάβει πως είχε πολλή δουλειά μπροστά της για να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων στο «King Power Stadium».

Ο νυν κόουτς των «αλεπούδων» είχε παρατάξει την ομάδα του με τον Ντάνιελ Τζέιμς στην κορυφή της επίθεσης. Η Λιντς έτρεξε πολύ και είχε ένα καλό διαγώνιο σουτ ο Τζέιμς στα πρώτα λεπτά κι άλλο ένα στο 10' ο Χάρισον με τον Σμάιχελ να διώχνει με τα πόδια. Η Λέστερ άργησε να μπει στο ματς κι όταν το έκανε έπρεπε να προσέχει πάρα πολύ την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων της.

Ο Τζέιμι Βάρντι όση συμμετοχή κι αν είχε στο ματς είναι λογικό ν' αποτελεί ανά πάσα στιγμή απειλή για την εστία, ωστόσο, η Λιντς ήταν οργανωμένη και... ήδη καλύτερη απ' ότι έδειχνε επί Μπιέλσα. H Λέστερ περνούσε δύσκολα από τις επιθέσεις των παικτών του Μαρτς και στο 62' ο Σμάιχελ έσωσε ξανά τις «αλεπούδες»!

Ο Φίρπο γύρισε από αριστερά, ο Ραφίνια έκανε το πλασέ εξ επαφής όμως ο Δανός πορτιέρε απέκρουσε. Ο Μπρένταν Ρότζερς πέρασε στο ματς τον Ιεανάτσο αντί του Βάρντι, η Λιντς όμως επέμενε. Και απόλυτα κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε το γκολ! Στο 67' ο Μπαρνς έπαιξε το 1-2 με τον Ιεανάτσο στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί κι έκανε το 1-0 για τις «αλεπούδες». Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στη Λέστερ που ήλεγξε μέχρι το τέλος για να πάρει τους βαθμούς. 

 

Κώστας Ζάλιαρης