Στη μάχη της ουράς προβάδισμα έχουν οι… μπαρουτοκαπνισμένοι!

Μπορεί η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι να συγκεντρώνουν πολύ λογικά τα βλέμματα σχετικά με το ποια εκ των δύο θα καταφέρει να κατακτήσει την Premier League, όμως την ίδια ώρα στην «ουρά» γίνεται πραγματικά ένας… χαμός. Το «εξάποντο» της Νόριτς με την Μπρέντφορντ «δεσπόζει», αλλά η πραγματική διαφορά του φετινού πρωταθλήματος σε σύγκριση με τα προηγούμενα, είναι το γεγονός πως καμία δεν μοιάζει δεδομένο πως θα υποβιβαστεί! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Στη μάχη της ουράς προβάδισμα έχουν οι… μπαρουτοκαπνισμένοι!

Ναι, η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ πολύ φυσιολογικά συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη συζήτηση, ναι, το τι συμβαίνει στην διεκδίκηση της 4ης θέσης είναι πρωτοφανές και αφορά τέσσερις ομάδες, αλλά στην πραγματικότητα, αυτό που λαμβάνει χώρα στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, είναι όντως πρωτοφανές.

Βασική διαφορά της Premier League σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι τόσο το ότι δύο ομάδες πηγαίνουν τόσο κοντά η μία με την άλλη για να φτάσουν στον τίτλο, αλλά το γεγονός πως έχουμε φτάσει στον Μάρτιο και ακόμη δεν γνωρίζουμε μία τουλάχιστον ομάδα που δεδομένα θα υποβιβαστεί.

Ειδικότερα, αν σήμερα η Νόριτς πάρει το ματς με την Μπρέντφορντ στο «Κάροου Ρόουντ», πράγμα διόλου απίθανο αν αναλογιστεί κανείς πως τα «καναρίνια» θέλουν να κάνουν κάτι που έχουν ξανακάνει. Να πάρουν μία νίκη, σε ένα ματς που είναι «ζωής και θανάτου».

Αυτό ζουν τα τελευταία χρόνια, αυτή είναι η ψυχοσύνθεσή τους. Παίζουν μία κατηγορία σήμερα για να πάψουν να θεωρούνται «ασανσέρ» και αν κερδίσουν φτάνουν στους -3 βαθμούς που συγκέντρωσε πέρυσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Απέναντι τους είναι οι «μέλισσες».

Το καλοδουλεμένο σύνολο του Τόμας Φρανκ που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο, αλλά έπεσε πολύ στην συνέχεια και… έμπλεξε. Θέλει τη νίκη, αλλά δεν έχει μάθε να δίνει ματς ζωτικής σημασίας, μιας και η Μπρέντφορντ αγωνίζεται για πρώτη φορά στον κόσμο της Premier League.

Ακόμη και αν η Νόριτς όμως δεν κερδίσει και η διαφορά με την Μπρέντφορντ μεγαλώσει ή μείνει στους επτά, εξακολουθεί να μην θεωρείται σίγουρος ο υποβιβασμός της.

Σε απόσταση «αναπνοής» βρίσκεται η Γουότφορντ, που έχει το πλεονέκτημα με τον Ρόι Χότζον στον πάγκο της λόγω εμπειρίας, η Μπέρνλι που επιβεβαιώνει σε μερικές αγωνιστικές πως δεν σώζεται τυχαία κάθε χρόνο και από εκεί και πέρα έχουμε τρεις ομάδες ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο.

Την Έβερτον που ακόμη και με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο «τιμόνι», μοιάζει βελτιωμένη αλλά ασταθής, ασχέτως αν θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα με τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Νιούκαστλ που εντυπωσιάζει στο 2022 και είναι αήττητη, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα ομάδας στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα και τη Λιντς που αν ηττηθεί από την Λέστερ στο ντεμπούτο του Τζέσι Μαρτς σε λίγες ώρες, αρχίζει να αγχώνεται και δεν έχει άδικο.

Επομένως, αν και μιλάμε για «εξάποντο» στο Νόριτς – Μπρέντφορντ, πρέπει να αντιληφθούμε πως σε αυτή την Premier League όλα είναι ρευστά και πως στις τρεις επόμενες αγωνιστικές, φτάνοντας δηλαδή στο… 30, θα μπορέσουμε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Μέχρι τότε μιλάμε μαθηματικά και βλέπουμε τον βαθμολογικό πίνακα που μας… μπερδεύει αφού υπολείπονται ματς. Ένα είναι όμως το δεδομένο. Πως σε τέτοιες καταστάσεις, πλεονέκτημα έχουν οι… μπαρουτοκαπνισμένες.

Επομένως, σώζονται Νιούκαστλ και Έβερτον, μένουν εύκολα ή δύσκολα Μπέρνλι και Λιντς και αποχαιρετάμε Μπρέντφορντ, Νόριτς και Γουότφορντ. Πόσο εύκολα όμως μπορούμε να διαψευστούμε αν οι «μέλισσες» κάνουν διπλό απέναντι σε Τζόλη και Γιαννούλη και αφήσουν πολύ πίσω τις υπόλοιπες;