Οι Άγγλοι συζητούν με UEFA και FIFA και ζητούν αποκλεισμό των Ρώσων!

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η FIFA να αποκλείσει τη Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, με τους Άγγλους να έχουν συζητήσει και με αυτήν και με την UEFA, προκειμένου να εξαιρεθεί η χώρα από το Μουντιάλ και το EURO γυναικών!



Οι Άγγλοι συζητούν με UEFA και FIFA και ζητούν αποκλεισμό των Ρώσων!

Η FIFA πρόκειται να αποκλείσει τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας από το διεθνές ποδόσφαιρο μέχρι νεωτέρας, λόγω της εισβολής της χώρας στην Ουκρανία, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Η FIFA βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την UEFA για το θέμα και η απόφαση μπορεί να ληφθεί αργότερα σήμερα. Η UEFA πρόκειται να πραγματοποιήσει συνεδρίαση που θα αρχίσει στις 19:00 (ώρα Ελλάδας), για να αποφασίσει για διάφορα θέματα που σχετίζονται με το ρωσικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτό σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και η αγγλική Λίγκα, η οποία έχει ζητήσει από την FIFA και την UEFA να πάρει αυτή την απόφαση και να μην επιτρέψει στους Ρώσους να αγωνιστούν σε δύο διοργανώσεις.

Η Ρωσία είναι προγραμματισμένο να υποδεχθεί την Πολωνία στα Play Off για το Παγκόσμιο Κύπελλο στις 24 Μαρτίου, όμως η πολωνική ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι θα αρνηθεί να παίξει εναντίον της ρωσικής ομάδας.

Η αναστολή θα αφορά όλες τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της γυναικείας ομάδας, η οποία πρόκειται να παίξει στο EURO 2022 της UEFA, στην Αγγλία τον Ιούλιο.

Δημήτρης Μανάκος