Ο Λακαζέτ το ήθελε πιο πολύ από όλους και η Άρσεναλ… πρέπει να τον κρατήσει! (vid)

Για ακόμη μία φορά, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ απέδειξε πως η φετινή σεζόν είναι η χρονιά του. Σκόραρε το νικητήριο γκολ της Άρσεναλ, έπαιξε με φοβερό πάθος και έκανε τον Μικέλ Αρτέτα να δηλώσει στο τέλος πως κανένας ποδοσφαιριστής που θέλει να φύγει από την ομάδα του, δεν λειτουργεί έτσι στις αναμετρήσεις της.  



Ο Λακαζέτ το ήθελε πιο πολύ από όλους και η Άρσεναλ… πρέπει να τον κρατήσει! (vid)

Πριν από το κομβικό ματς της Άρσεναλ με την Γουλβς, από το οποίοι οι «κανονιέρηδες» ζητούσαν μόνο τη νίκη, αγγλικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μία σκέψη των Λονδρέζων να αφήσουν το συμβόλαιο του Αλεξάντερ Λακαζέτ να λήξει και έπειτα να διαπραγματευτούν για την παραμονή του, ώστε να… μείνουν προς το παρόν ανεπηρέαστοι στην μάχη της τετράδας στην Premier League.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη, αλλά ο Γάλλος στράικερ κατάφερε σε 90 λεπτά να εκθέσει την εν λόγω λογική, αν αυτή υφίσταται. Στο ματς απέναντι στην Γουλβς ήταν εξαιρετικός, επιβραβεύτηκε με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις κόντρα στους «λύκους», αλλά ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε σε όλο το ματς, είναι αυτός που πιθανότατα θέλει να βλέπει ο μέσος φίλαθλος της ομάδας.

Συμμετείχε σε όλες τις μονομαχίες, σούταρε 8 φορές, αριθμός ρεκόρ για τον ίδιο σε ματς πρωταθλήματος και έδειξε να θέλει την ανατροπή περισσότερο από όλους τους συμπαίκτες του.

Περισσότερο μάλιστα από τους έξαλλους πανηγυρισμούς στο γκολ, σχολιάστηκε και ο τρόπος που αμύνθηκε για την Άρσεναλ στο 85’. Γύρισε στην περιοχή της ομάδας του, κέρδισε την μπάλα από τον Σαίς και αφού πήρε το πλάγιο για λογαριασμό του, έσπευσε να το πανηγυρίσει σαν γκολ, ξεσηκώνοντας το κοινό του «Έμιρεϊτς», το οποίο οι Λονδρέζοι φέτος εκμεταλλεύονται στο έπακρο (3η καλύτερη έδρα)!

Άμεση συνέπεια των αγωνιστικών πεπραγμένων του Λακαζέτ; Το σχόλιο του Μικέλ Αρτέτα πως κανένας ποδοσφαιριστής που θέλει να αποχωρήσει από κάποιον σύλλογο, δεν συμπεριφέρεται έτσι σε ματς της νυν ομάδας του.

Ο Λακαζέτ αποτελεί παράδειγμα αρχηγού την δεδομένη χρονική στιγμή στην Άρσεναλ. Η παραμονή του είναι επιτακτική και αν ο στόχος της τετράδας επιτευχθεί, ο Μικέλ Αρτέτα θα «χρωστά» πολλά στον γηραιότερο παίκτη στο ρόστερ των «κανονιέρηδων»!

 

Δημήτρης Μανάκος