Πρόωρος τελικός για Γουέστ Χαμ, τεράστια ευκαιρία για την Λέστερ!

Δεν χαμογέλασε η κληρωτίδα στην Γουέστ Χαμ, αλλά αν κοιτάξουμε την αναμέτρηση με την Σεβίλλη με άλλη οπτική, μπορούμε να πούμε πως αν τα «σφυριά» προκριθούν, τότε πιθανότατα θα έχουν και μία τεράστια ευκαιρία για το Europa League. Από την άλλη πλευρά, η Λέστερ θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ρεν, σε ένα ενδιαφέρον ζευγάρι που αν οι «αλεπούδες» αποδειχθούν σοβαρές, μπορούν να διεκδικήσουν μετέπειτα το ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μία φοβερή για αυτές πενταετία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Πρόωρος τελικός για Γουέστ Χαμ, τεράστια ευκαιρία για την Λέστερ!

Η Λέστερ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ράντερς με δύο νίκες και συνεχίζει την πορεία της στο Europa Conference League, ενώ οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Γουέστ Χαμ στο Europa League, της έδωσαν την δυνατότητα να προκριθεί ως πρώτη από τον όμιλό της και να αναμένει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση.

Τα νοκ άουτ ματς των δύο θεσμών ολοκληρώθηκαν και πλέον έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για όσα αναμένεται να δούμε τους επόμενους μήνες από τις δύο αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αν αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα συγκριτικά, η Λέστερ είναι ξεκάθαρα η ευνοημένη της υπόθεσης, καθώς ναι μεν θα μπορούσε να έχει ευκολότερο αντίπαλο, αλλά ουδείς μπορεί να την θεωρήσει και αουτσάιντερ απέναντι στην Ρεν. Οι Γάλλοι είναι αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να αποδειχθεί πράγματι φαβορί το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς, είναι να βελτιώσει την άμυνά του.

Αν η ανασταλτική του λειτουργία αποδειχθεί σοβαρή, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ματς με τη Νιούκαστλ ή το 1-0, με αρκετή δόση τύχης απέναντι στην Λίβερπουλ, τότε η Λέστερ θα αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση και συνεπώς για κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Αν άλλωστε στο τέλος της σεζόν, η Λέστερ κατακτήσει το Europa Conference League θα μιλάμε για μία «μαγική» εξαετία με πρωτάθλημα, FA Cup και τίτλο στην Ευρώπη! Δεν το λες λίγο για μία ομάδα που πριν από μία δεκαετία έχανε την άνοδο στην Premier League στο τελευταίο ματς της σεζόν…

Από την άλλη πλευρά, η Γουέστ Χαμ σίγουρα δεν έχει εύκολο έργο, καθώς η Σεβίλλη που βρέθηκε στον δρόμο της είναι η ομάδα που έχει κάνει… επιστήμη την κατάκτηση του Europa League.

Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για δύο από τις ομάδες που υπολογίζαμε πως θα πάνε μακριά, πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας πως ο τελικός θα γίνει στην Ισπανία.

Αν λοιπόν τίθονταν αντιμέτωπες στο «σπίτι» της Σεβίλλης, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες δύσκολα θα είχε τύχη. Ενώ τώρα σε «διπλό» παιχνίδι η Γουέστ Χαμ θα παίξει τα ρέστα της για να διεκδικήσει την πρόκριση και αν ο στόχος της στεφθεί από επιτυχία, αυτομάτως θα θεωρείται και ένα από τα φαβορί για να πάρει το τρόπαιο.

Ο παράγοντας της τετράδας και η νίκη της Άρσεναλ επί της Γουλβς, η οποία της δίνει και ένα μικρό προβάδισμα για την 4η θέση, ίσως και να λειτουργήσει θετικά για την Γουέστ Χαμ. Διότι, ακόμη και αν δεν βγει στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος και αντιληφθεί πως ο στόχος απομακρύνεται, θα ρίξει το βάρος στο Europa League.

Αν εκεί, μπορέσει να περιορίσει τη «μανούλα» σε τέτοιου είδους ματς, Σεβίλλη, τότε τα «σφυριά» θα έχουν δρόμο προς τον θεσμό. Και ίσως οδηγηθούν στην Σεβίλλη, δίχως αυτήν στο «κόλπο». 

Ναι, κακά τα ψέματα, φαβορί είναι οι Ανδαλουσιάνοι, αλλά μιλάμε για έναν πρόωρο τελικό. Δύο ματς που δεν επιδέχονται προβλέψεις και ίσως μελλοντικά, αναδείξουν και τον τροπαιούχο του Europa League.