Γκάλοπ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει νέας σεζόν: Αποχώρηση Ρονάλντο, αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες και στον πάγκο ο… Τεν Χαγκ!

Τρομερά ενδιαφέρον γκάλοπ έλαβε χώρα αναφορικά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με απρόβλεπτα συμπεράσματα! Δεν συμφωνούν όλοι με την παραμονή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο συμπατριώτης του, Μπρούνο Φερνάντες, θεωρείται και ο καταλληλότερος για αρχηγός!  



Γκάλοπ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει νέας σεζόν: Αποχώρηση Ρονάλντο, αρχηγός Μπρούνο Φερνάντες και στον πάγκο ο… Τεν Χαγκ!

Η πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν δεν είναι η αναμενόμενη. Πόσο μάλλον αν αναλογιστεί κανείς πως η χρονιά ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες για δύο λόγους. Τόσο εξαιτίας της περσινής πορείας, της 2ης θέσης και των διαδοχικών ανατροπών, όσο και λόγω των καλοκαιρινών μεταγραφών, με την άφιξη των Κριστιάνο Ρονάλντο, Τζέιντον Σάντσο και Ραφαέλ Βαράν.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ παρέμεινε, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέληξαν σύντομα στο ότι δεν είναι ο κατάλληλος. Τον διαδέχθηκε ο Ραλφ Ράνγκνικ, παρά το γεγονός πως βασικός στόχος ήταν ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αλλά η εικόνα της ομάδας εξακολουθεί να μην εμπνέει εμπιστοσύνη.

Κάπως έτσι, η διεκδίκηση της 4ης θέσης έχει μετατραπεί σε μονόδρομο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Άρσεναλ, την Τότεναμ και την Γουέστ Χαμ να μοιάζουν πιο κοντά στο Champions League από την ίδια.

Οι αντιδράσεις στους φίλους της ποικίλουν, είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικού χώρου. Άπαντες θυμούνται το γιουχάρισμα στο ημίχρονο πριν από μία εβδομάδα με αντίπαλο την Μπράιτον, παρά τη νίκη στο τέλος του ενενηνταλέπτου, ενώ και μέσω ενός γκάλοπ που έγινε, όλα δείχνουν πως η υπομονή έχει εξαντληθεί, με την ανοχή να μην υφίσταται, δίχως κάποιος να εξαιρείται.

Ακόμη και αν αυτός λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς ο Πορτογάλος δεν είναι αρεστός από το 55% των φίλων της ενόψει της νέας σεζόν. Την ίδια ώρα, ο καταλληλότερος αρχηγός σύμφωνα με τους οπαδούς της ομάδας είναι ο… Μπρούνο Φερνάντες, παρά το γεγονός πως δεν έχει συμπληρώσει δύο χρόνια στο Μάντσεστερ.

Το 40% επέλεξε αυτόν, ενώ μεγάλη είναι η επιθυμία και προς την πλευρά του Νταβίδ Ντε Χέα, ο οποίος, αν και μοιάζει οξύμωρο, έχασε το περιβραχιόνιο από τον Χάρι Μαγκουάιρ.

Τέλος, διίστανται οι απόψεις, αναφορικά με την εκτίμηση προς το πρόσωπο του Ραλφ Ράνγκνικ, που ναι μεν έχει πανηγυρίσει δύο διαδοχικές επικρατήσεις, αλλά εξακολουθεί να μην πείθει.

Το 60% του κόσμου των «κόκκινων διαβόλων» θεωρεί καλή την δουλειά του, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει πως δεν είναι ο κατάλληλος. Μάλιστα, η πρώτη επιλογή για την αντικατάστασή του είναι ο Τεν Χαγκ του Άγιαξ, με ποσοστό 58%, παρά το γεγονός πως και ο Ζινεντίν Ζιντάν συμπεριλήφθηκε στο ερωτηματολόγιο!

Δημήτρης Μανάκος