Ο Κέιν «πλήγωσε» τον Πεπ Γκουαρδιόλα και όλη η Premier League μαζί «φωνάζει» ότι… έχουμε πρωτάθλημα! (vid)

Σε ένα επικό ματς ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, όλα έδειχναν πως το 2-2 που έκανε ο Μαχρέζ, θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Όλοι εκτός από τον Χάρι Κέιν, που αποτέλεσε και τον απόλυτο πρωταγωνιστή, σκοράροντας στο 95΄και αναγκάζοντας ολόκληρο το… Λίβερπουλ και την Premier League να πανηγυρίσουν!  



Ο Κέιν «πλήγωσε» τον Πεπ Γκουαρδιόλα και όλη η Premier League μαζί «φωνάζει» ότι… έχουμε πρωτάθλημα! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 2-3. Ακόμη και το τελικό σκορ «μιλάει» από μόνο του, καθώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε ηττηθεί σε επίπεδο Premier League από τα τέλη Οκτωβρίου!

Και όμως, συνέβη, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικός. Το σκορ είναι 2-1 και απομένουν επτά λεπτά, στα οποία η Τότεναμ δοκιμάζεται για να φύγει με το «διπλό» από το «Έτιχαντ».

Στο 90ο λεπτό όμως, το πάθος των ποδοσφαιριστών της να βγάλουν μία ακόμη άμυνα, λειτουργεί ανασταλτικά. Ο διαιτητής καταλογίζει χέρι και ο Ριγιάντ Μαχρέζ δεν θα έχανε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Σκοράρει, το 2-2 είναι γεγονός και στους πανηγυρισμούς ο Αλγερινός προτρέπει τους συμπαίκτες του να πάρουν την μπάλα, να γίνει γρήγορα η σέντρα και να ψάξουν τη νίκη. Και ενώ το μομέντουμ τους… ευνοεί, όλα ανατρέπονται και η Premier League δικαιολογεί και πάλι γιατί είναι το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του κόσμου!

Ο Κουλουσέφσκι σεντράρει «γλυκά» στο 95ο λεπτό και ο Χάρι Κέιν τους κερδίζει όλους! Παίρνει την κεφαλιά, σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και «πληγώνει» για… δεύτερη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του κάποια ομάδα που προπονεί ο Πεπ Γκουαρδιόλα!

Μέχρι χθες, δεν είχε σκοράρει απέναντί του! Πλέον, μπορεί να αισθάνεται πως ίσως ένα «διπλό» ήταν αρκετό. Τουλάχιστον για τους φίλους της Λίβερπουλ… Διότι, πότε οι οπαδοί των «κόκκινων» θα είχαν πανηγυρίσει ανάλογα ένα γκολ του Χάρι Κέιν; Ουδέποτε! Τώρα όμως τα δεδομένα αλλάζουν… Τώρα, έχουμε πρωτάθλημα!

 

Δημήτρης Μανάκος