Έγραψε ιστορία η Ρέιντζερς με την «τεσσάρα» στην Γερμανία! (vid)

Μία εκπληκτική Ρέιντζερς έκανε την εμφάνισή της στην Βεστφαλία, με τους Γερμανούς να επικρατούν με 4-2 εκτός έδρας απέναντι στην Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα να γίνουν η πρώτη ομάδα της χώρας τους, που καταφέρνει κάτι ανάλογο κόντρα σε σύλλογο της Bundesliga, από το 1955!  



Έγραψε ιστορία η Ρέιντζερς με την «τεσσάρα» στην Γερμανία! (vid)

Ήταν 14 Σεπτεμβρίου του 1955 όταν η Χιμπέρνιαν κατάφερνε να φύγει με ένα εντυπωσιακό «διπλό» από την έδρα της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Ρος Βάις Έσεν, ούσα η πρώτη βρετανική ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Το τελικό 4-0 σηματοδοτούσε μέχρι και… χθες τη μεγαλύτερη σε έκταση, εκτός έδρας επικράτηση ομάδας από την Σκωτία απέναντι σε γερμανικό σύλλογο! Όλα αυτά έως ότου η Ρέιντζερς μεταβεί στην Γερμανία για να συναντήσει την Ντόρτμουντ στη νοκ άουτ φάση του Europa League.

Διότι, στην Βεστφαλία «γράφτηκε» ιστορία. Η Ρέιντζερς επικράτησε με 4-2, με χαρακτηριστική ευκολία, πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση από τότε που ο αήττητος Στίβεν Τζέραρντ αποχώρησε από την τεχνική της ηγεσία.

Είχε σε καταπληκτικό βράδυ τον Μορέλος, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και κατέστησε τον εαυτό της ως φαβορί για τον επαναληπτικό που θα λάβει χώρα σε μία εβδομάδα από τώρα.

Επί της ουσίας, είναι και με τη «βούλα», η πρώτη ομάδα που εδρεύει στην Σκωτία και «ισοφαρίζει» το «διπλό» της Χιμπέρνιαν μετά από 67 χρόνια, αλλά και η μοναδική που κατάφερε κάτι τέτοιο στον 21ο αιώνα.

Όσον αφορά την Ρέιντζερς ειδικά, δεν είχε πραγματοποιήσει ποτέ μία τόσο μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι σε σύλλογο από την Γερμανία σε ολόκληρη την ιστορία της!

 

 

 

Δημήτρης Μανάκος