«Ξέσπασε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μισή… πρόκριση η Λέστερ!

Μία από τις καλύτερες φετινές εκδοχές της Λέστερ έκανε την εμφάνισή της στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους απέναντι στην Ράντερς και αυτό ήταν αρκετό. Το 1-1 του ημιχρόνου έγινε άμεσα 4-1 και οι «αλεπούδες» φαίνεται πως βρίσκονται με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa Conference League!



«Ξέσπασε» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε μισή… πρόκριση η Λέστερ!

Ένα «κλασσικό» ματς… Λέστερ έλαβε χώρα στο «Κινγκ Πάουερ» ανάμεσα στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς και την Ράντερς, η οποία αν και ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για ένα ημίχρονο, αλλά εν τέλει κατέρρευσε και  ηττήθηκε με 4-1 από την πειστική εμφάνιση των γηπεδούχων!

Γενικότερα, η εξέλιξη της αναμέτρησης και ο πολύ γρήγορος ρυθμός που επιχείρησαν να βάλουν στο παιχνίδι τους οι «αλεπούδες», ανέδειξαν την πρόθεσή τους να τελειώσουν, εάν ήταν δυνατό, από σήμερα την υπόθεση-πρόκριση.

Πριν από την συμπλήρωση ενός τετάρτου, η Λέστερ είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Ντάκα, αλλά ό,τι δεν κατάφερε ο πρώτος της σκόρερ στο Europa League, έγινε πράξη στο 23ο λεπτό χάρη στον Εντιντί.

Ο πολυθεσίτης ποδοσφαιριστής της Λέστερ μετέτρεψε σε γκολ την ασίστ του Λούκμαν και ενώ όλα έδειχναν πως η κυριαρχία των γηπεδούχων θα έχει ως συνέπεια και ένα ακόμη γκολ πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, εν τέλει έγινε το αντίθετο.

Ο Ολμπράιτον γλίστρησε κατά την ανάπτυξη της ομάδας του και ένα επιτυχημένο «1-2» της Ράντερς, με τελικό αποδέκτη τον Μιστράτι, ήταν αρκετό για να αποφέρει την ισοφάριση, ακριβώς με την συμπλήρωση των πρώτων 45’, με την Λέστερ να δέχεται γκολ για 7ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις!

Το «σοκ» του… 1-1 στην ανάπαυλα ήταν σημαντικό για το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς αλλά όχι μην αναστρέψιμο. Ο Βόρειοϊρλανδός προπονητής κατάφερε να ηρεμήσει τους ποδοσφαιριστές του και η απάντηση της Λέστερ ήταν άμεση!

Για την ακρίβεια, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Χάρβεϊ Μπαρνς πήρε την κατάσταση πάνω του. Έκανε το 2-1, με ωραίο σουτ στην αριστερή γωνία και εν συνεχεία η Λέστερ έφτασε σε… μισή πρόκριση, χάρη στο τρίτο της γκολ στο ματς, με τον Ντάκα να προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ!

Επρόκειτο σαφώς για την καλύτερη δυνατή αντίδραση από πλευράς γηπεδούχων μετά την «σοκαριστική» ισοφάριση που υπέστησαν στο τέλος του πρώτου μέρους, με το 3-1 σε οκτώ λεπτά να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς!

Εν τέλει, το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χολ στο 74ο λεπτό, με την Λέστερ να «καθαρίζει» από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League!

Δημήτρης Μανάκος