Ο Λακαζέτ «δείχνει» τους επόμενους αρχηγούς στην Άρσεναλ

Ο Αλεξάντρ Λακαζέτ ως ο νέος αρχηγός των «κανονιέρηδων» αποκάλυψε τα ονόματα των συμπαικτών του που θα ήταν ιδανικοί αντικαταστάτες του στο ρόλο του αρχηγού.  



Ο Λακαζέτ «δείχνει» τους επόμενους αρχηγούς στην Άρσεναλ

Έπειτα από τη μετακίνηση του Ομπαμεγιάνγκ στη Μπαρτσελόνα, επόμενος στην ιεραρχία για το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι ο Αλεξάντρ Λακαζέτ. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο Μικέλ Αρτέτα μεσοβδόμαδα, λέγοντας ότι ο 30χρονος φορ θα ηγείται έως το τέλος της σεζόν, ενισχύοντας παράλληλα τη φημολογία που θέλει τον Γάλλο διεθνή να αναχωρεί από το «Emirates» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Λακαζέτ κλήθηκε να δώσει συνέντευξη στο site της Άρσεναλ, εξηγώντας πόσο πρόθυμος είναι να ανταπεξέλθει στη νέα ιδιότητά του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. 

Παράλληλα, αποκάλυψε τέσσερα ονόματα από το ρόστερ, που θεωρεί ιδανικά για να φέρουν το περιβραχιόνιο των «κανονιέρηδων» στο μέλλον. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: 

«Πιστεύω πως κάτι γνωρίζω για όλους και το πώς δουλεύουν, αλλά και πώς να τους διαχειριστώ. Στο χορτάρι προσπαθώ να ηγηθώ και να δείξω το τρόπο που πρέπει να πιέσουμε, την ένταση, γιατί αυτό μας ζητάει ο προπονητής. 

Αλλά στα αποδυτήρια είμαι ίσως πιο εκφραστικός και θέλω να φέρνω καλό κλίμα κι ενέργεια, γιατί ορισμένες μέρες ξεχνάμε πως παίζουμε ένα απίστευτο άθλημα. Υπάρχουν κάποιοι μελλοντικοί αρχηγοί. 

Ο Γκάμπριελ, ο μεγάλος Γκάμπι, έχει την παρουσία και τα ηγετικά στοιχεία. Πιστεύω πως θα βοηθηθεί όταν βελτιωθούν τα αγγλικά του. Ο Μπεν Γουάιτ επίσης, είναι μάλλον πιο ήσυχος, αλλά βάσει του τρόπου που παίζει μπορεί να είναι καλός αρχηγός κι έχει την ευφυία να χτίσει πάνω σε αυτό. 

Ο Σάμπι Λοκόνγκα, ο οποίος έχει ήδη διατελέσει αρχηγός στο παρελθόν, επομένως δεν θα ήταν δύσκολο να είναι ένας καλός αρχηγός. Ο Κίραν (Τίρνεϊ) ακόμα, καθώς ηγήθηκε κατά το παρελθόν για την εθνική ομάδα (Σκωτία)». 

Διονύσης Γαλιατσάτος