Τέλος το FA Cup για τη Γιουνάιτεντ, τεράστια πρόκριση στα πέναλτι για τη Μίντλεσμπρο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε πολλές ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς, ισοφαρίστηκε (1-1) και εν τέλει γνώρισε την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι (7-8), με τη Μίντλεσμπρο να παίρνει τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του FA Cup, μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Ο 19χρονος Άντονι Ελάνγκα ήταν ο μοιραίος για τους «κόκκινους διαβόλους» καθώς αστόχησε στην τελευταία καθοριστική εκτέλεση.



Τέλος το FA Cup για τη Γιουνάιτεντ, τεράστια πρόκριση στα πέναλτι για τη Μίντλεσμπρο!

Στο Ολντ Τράφορντ ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα του 5ου γύρου του FA Cup, εκεί ου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχτηκε την Μίντλεσμπρο του Κρις Γουάιλντερ με στόχο τη νίκη που θα της έδινε την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν ξέχασαν την μοιραία εκείνη μέρα της 6ης Φεβρουαρίου του 1958 , όταν η πτήση που μετέφερε την ομάδα συγκρούστηκε στο Μόναχο με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 23 από τους 43 επιβαίνοντες, με τους προπονητές των δύο ομάδων να καταθέτουν στεφάνια πριν την έναρξη του αγώνα.

Στα αγωνιστικά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με τις βασικές της επιλογές και έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά, την θέλησή της για να πάρει το παιχνίδι. Ο Σάντσο στο 2’ σημάδεψε με ωραίο πλασέ το οριζόντιο δοκάρι του Λάμλεϊ ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες δεν κατάφερε να σκοράρει από το ριμπάουντ.

Στο 18ο λεπτό, ο Πογκμά, που επέστρεψε έπειτα από 3 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού, ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Άντονι Τέιλορ να υποδεικνύει την παράβαση. Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν σημάδεψε σωστά στην εκτέλεση και οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Η υπεροχή των «κόκκινων διαβόλων» μετουσιώθηκε σε γκολ στο 25ο λεπτό, με τον Τζέιντον Σάντσο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μία εκπληκτική μπαλιά του Μπρούνο Φερνάντες για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είδαν την εστία τους να παραβιάζεται εκ νέου μερικά λεπτά αργότερα, με τον Ράσφορντ να σουτάρει με πολλή δύναμη και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ωστόσο, ο Άγγλος επιθετικός ξεκίνησε την προσπάθειά του από αντικανονική θέση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου σαρανταλέπτου, οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, όμως πρώτα ο Ράσφορντ και στη συνέχεια ο Ρονάλντο δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Η Μίντλεσμπρο από την άλλη, προειδοποίησε στο 57ο λεπτό, στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι, με το σουτ του Ματ Κρουκς, όμως ο Χέντερσον αντέδρασε εντυπωσιακά και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ και στο 63ο λεπτό, το πλήρωσε. Ο Ντάνκαν Γουάτμορ που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, κατέβασε με τη βοήθεια και του χεριού του τη μπάλα μέσα στην περιοχή και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Ματ Κρουκς για την ισοφάριση, με το VAR και τον Άντονι Τέιλορ να μην βλέπουν κάποια παράβαση στη φάση και το γκολ να μετράει κανονικά.

Στο 72ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της «Μπόρο» έκανε τραγικό λάθος, χάρισε τη μπάλα στο Μπρούνο Φερνάντες, όμως ο Πορτογάλος την έστειλε στο δοκάρι, χάνοντας ακόμη μία τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στα εναπομείναντα λεπτά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση. Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού λόγω της χειμερινής διακοπής αλλά και η κούραση των παικτών δεν βοήθησε την εικόνα του αγώνα, με τη Γιουνάιτεντ να δυσκολεύεται να δημιουργήσει φάσεις και τη Μίντλεσμπρο να διατηρεί το ισόπαλο σκορ με σχετική άνεση. To 1-1 παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιώρου της παράτασης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν αστόχησαν σε κανένα από τα πρώτες 8 εκτελέσεις τους από την άσπρη βούλα ωστόσο, ο 19χρονος Ελάνγκα δεν κατάφερε να νικήσει τον Λάμλεϊ και έτσι η Μίντλεσμπρο πήρε τεράστια πρόκριση για τα προημιτελικά του FA Cup, μέσα στο Ολντ Τράφορντ.

 
 
 
 
 
 
 
 

 


Στράτος Μαρίνος