Γι΄αυτό ο Τέρνερ είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του MLS και τον έκλεισε η Άρσεναλ (pic & vid)

Ο 27χρονος τερματοφύλακας της New England Revolution πλέον σκέφτεται μονάχα το καλοκαίρι του 2022 και τη μετακίνησή του στην Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» τον πρόλαβαν, εξασφάλισαν πως θα είναι μαζί τους από τη νέα σεζόν και ο Τέρνερ αποκαλείται – και με αποδείξεις – ο κορυφαίος πορτιέρε στο MLS αυτή τη στιγμή.  



Γι΄αυτό ο Τέρνερ είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας του MLS και τον έκλεισε η Άρσεναλ (pic & vid)

Μπορεί να άργησε να βγει στο προσκήνιο και να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Στο MLS έπαιξε για πρώτη φορά το 2018, ενώ, πλέον είναι και διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Μάλιστα, λίγο μετά το ματς με το Ελ Σαλβαδόρ έδωσε αυτόγραφο σε φανέλα της Άρσεναλ από έναν οπαδό που φυσικά είχε διαβάσει και ενημερωθεί για όσα είχαν προηγηθεί της αναμέτρησης.

Ο άνθρωπος που από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα κοντράρει τον Ράμσντεϊλ για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της Άρσεναλ και θα οδηγήσει στην έξοδο τον Μπερντ Λένο, έχει στατιστικά που προκαλούν θαυμασμό.

Όπως αναφέρει το American Soccer Analysis, ο Τέρνερ από το 2018 και μετά έχει καταφέρει να αποσοβήσει 18 γκολ περισσότερα από αυτά που εκτιμούσε και ανέμενε η στατιστική βάσει των ευκαιριών που γίνονταν προς την εστία του!

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι μικρότερη των 15 τερμάτων από τα εκτιμώμενα, όσον αφορά σε έναν γκολκίπερ και τις προσπάθειές του ν' αποφύγει την παραβίαση της εστίας του.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης