Άλεξ Ιγουόμπι: Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Premier League που έχει αποβληθεί στο «κόκκινο» Κόπα Άφρικα! (vid)

Ένα ρεσιτάλ… κόκκινων καρτών λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στο Κόπα Άφρικα, με τις 13 αποβολές να αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, μιας και συνοψίζουν τις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις. Έχει όμως αποβληθεί ποδοσφαιριστής της Premier League; Ναι, ο Άλεξ Ιγουόμπι, για πρώτη φορά στην καριέρα του, πέντε λεπτά μετά την ένταξή του στην αναμέτρηση της χώρας του απέναντι στην Τυνησία!



Άλεξ Ιγουόμπι: Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Premier League που έχει αποβληθεί στο «κόκκινο» Κόπα Άφρικα! (vid)

Μπορεί ο Άλεξ Ιγουόμπι να μην φημίζεται για την σκληρότητα στο παιχνίδι του και για τον «άγαρμπο» τρόπο που επιλέγει να μαρκάρει, μιας και διακρίνεται κυρίως για την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια, όμως σε ένα τέτοιου είδους Κόπα Άφρικα, παρασύρθηκε…

Επί της ουσίας μάλιστα, αποτελεί το μοναδικό ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται σε όλες τις κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Αγγλία και έχει αποβληθεί στην εν λόγω, τρέχουσα διοργάνωση!

Μέχρι και την ώρα που μιλάμε, οι κόκκινες κάρτες που έχουν βγει από το τσεπάκι των διαιτητών είναι 13, αλλά μόνο ο ποδοσφαιριστής της Έβερτον έχει δει την άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ αγωνίζεται στο «Νησί».

Το «μοιραίο» ματς για τον Ιγούομπι ήταν αυτό της Νιγηρίας με αντίπαλο την Τυνησία, με την ομάδα του να ηττάται με 1-0 και τον ίδιο να αποβάλλεται για πρώτη φορά στην καριέρα του, 300 δευτερόλεπτα μετά την είδοδό του στον αγωνιστικό χώρο!

 

 

Μιλάμε βεβαίως για το πιο σκληρό τουρνουά των τελευταίων ετών, μιας και στα τέσσερα τελευταία Κόπα Άφρικα είχαν δοθεί αθροιστικά 13 κόκκινες. Όσες έχουμε δηλαδή δει φέτος, ενώ βρισκόμαστε στα μισά της διοργάνωσης!

Αναλυτικά οι κόκκινες κάρτες του Κόπα Άφρικα και οι ποδοσφαιριστές, αναλογικά με το club που αγωνίζονται:

Γιαρέντ Μπαγέ, Αιθιοπία – Φασίλ Κενέμα

Μπέντζαμιν Τετέ, Γκάνα – Μαλάτιασπορ

Αντρέ Αγιού, Γκάνα - Αλ Σάαντ

Κβάμε Κούι, Σιέρα Λεόνε - Βίκινγκουρ

Ελ Μπιλάλ Τουρέ, Μάλι – Ρεμς

Μπεν Μουσταφά, Τυνησία - Εσπεράνσε

Σίντνεϊ Ομπισά, Γκαμπόν - Ολυμπίκ Σαρλερουά

Άλεξ Ιγουόμπι, Νιγηρία - Έβερτον

Ιμπραχίμα Κόντε, Γουϊνέα - Νιόρ

Νατζίμ Αμπνού, Κομόρες - Μαρτίγες

Πατρίκ Αντράντε, Πράσινο Ακρωτήρι -  Καραμπάγκ

Βοζίνια, Πράσινο Ακρωτήρι - ΑΕΛ Λεμεσού

Γιουσούφα Γκντζέ, Γκάμπια - Μπόα Βίστα

Δημήτρης Μανάκος