Σαν σήμερα: Το «διπλό» της Λίβερπουλ στο Κάροου Ρόουντ σε ένα ματς-θρίλερ με 9 γκολ και νικητή το… ποδόσφαιρο! (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 6 χρόνια, η Λίβερπουλ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από το Κάρου Ρόουντ απέναντι στη Νόριτς, με το τελικό 5-4 να διαμορφώνεται στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από την χρυσή αλλαγή του Κλοπ, Άνταμ Λαλάνα.



Σαν σήμερα: Το «διπλό» της Λίβερπουλ στο Κάροου Ρόουντ σε ένα ματς-θρίλερ με 9 γκολ και νικητή το… ποδόσφαιρο! (vid)

Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2016, όταν η Νόριτς υποδεχόταν τη Λίβερπουλ για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ στο κατάμεστο Κάροου Ρόουντ, με τους «κόκκινους» να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στην πρώτη 7αδα της βαθμολογίας.

Το ρολόι γράφει 3:45 μ.μ και ο διαιτητής σφυρίζει για τη σέντρα του αγώνα. Από τα πρώτα λεπτά, τα «καναρίνια» απέδειξαν πως δεν θα είναι ένας εύκολος αντίπαλος καθώς ήθελαν ένα θετικό αποτέλεσμα για να διατηρηθούν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, ωστόσο στο 18ο λεπτό μίλησε η κλάση του Μπόμπι Φιρμίνο. Έκανε την κίνηση, πήρε τη μπάλα και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Ντέκλαν Ρουντ. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει και 11 λεπτά αργότερα, ο Μποκανί με ένα αριστουργηματικό τακουνάκι ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα, η Νόριτς βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Νέισμιθ στο 41’ και πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Στο 54ο λεπτό, ο Γουές Χούλαχαν έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της Λίβερπουλ για νίκη, κάνοντας το 3-1 και ξεσπώντας σε  πανηγυρισμούς. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε.

Ένα λεπτό αργότερα, ο αρχηγός των «ρεντς» με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-2 και έδωσε το έναυσμα για την «κόκκινη» αντεπίθεση. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Φιρμίνο «χτύπησε» και πάλι. Ο Λαλάνα του «πέρασε» τη μπάλα μέσα στην περιοχή και εκείνος με υποδειγματικό τελείωμα ισοφάρισε σε 3-3.

Ο ακούραστος Τζέιμς Μίλνερ εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας στο 75ο λεπτό, βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των «καναρινιών» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ξεσηκώνοντας τους φίλους των φιλοξενούμενων στο Κάροου Ρόουντ. Και εκεί που όλα έμοιαζαν να είχαν τελειώσει, με τη Λίβερπουλ να φεύγει με ένα μεγάλο διπλό από την έδρα της Νόριτς, ο Μπασόνγκ με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε σε 4-4 και όπως όλα έδειχναν θα έδινε ένα πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Όμως ο Άνταμ Λαλάνα δεν είχε πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Το ρολόι έγραφε «90+5» και ο Άγγλος μέσος ήταν έτοιμος να γράψει τον επίλογο σε μία τεράστια νίκη για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Σε μία φάση διαρκείας, η μπάλα φτάνει πάνω του και με ένα ωραίο γυριστό «παγώνει» το Κάροου Ρόουντ, βγάζει τη φανέλα του και τρέχει στην αγκαλιά του προπονητή του.

Μία τεράστια νίκη, όχι τόσο λόγω του αντιπάλου αλλά λόγω του τρόπου που ήρθε για τη Λίβερπουλ, με τον Κλοπ να χάνει τα μυαλά του αλλά και τα… γυαλιά του στους πανηγυρισμούς. Ωστόσο, πάνω από όλα νικητές αναδείχθηκαν οι ποδοσφαιρόφιλοι που παρακολούθησαν ένα ματς γιορτή για την Πρέμιερ Λιγκ.

 

Στράτος Μαρίνος