Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι «έσπασε» το δίδυμο Καντέ – Ζορζίνιο από τον Δεκέμβριο του 2020!

26 Δεκεμβρίου του 2020: Η Άρσεναλ φιλοξενεί την Τσέλσι στο άδειο «Έμιρεϊτς» λόγω κορονοϊού και καταφέρνει να επικρατήσει με το ευρύ 3-1, παρά το γεγονός πως βρισκόταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Ο Ζορζίνιο χάνει πέναλτι στο τέλος για να κάνει το ματς «ροντέο», αλλά η είδηση είναι πως από τότε και μετά, ο Ιταλός με τον Καντέ ως βασικοί, δεν έχουν ηττηθεί ξανά σε επίπεδο πρωταθλήματος, με εξαίρεση το ματς με τη... Μάντσεστερ Σίτι!



Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι «έσπασε» το δίδυμο Καντέ – Ζορζίνιο από τον Δεκέμβριο του 2020!

Πέρασαν 13 μήνες από την τελευταία φορά που η Τσέλσι είδε ομάδα της Premier League που δεν… χαρακτηρίζεται πρωταθλήτρια, να την κερδίζει, έχοντας στην βασική της ενδεκάδα τους Καντέ και Ζορζίνιο.

Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι κατόρθωσε άλλωστε να «σπάσει» το εντυπωσιακό αυτό δίδυμο, με τους «πολίτες» να επικρατούν των «μπλε» με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αυτή είναι και η μοναδική αναμέτρηση που ο Ιταλός και ο Γάλλος ηττήθηκαν μαζί στην Premier League, μετά από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τότε, τη νίκη επί της Τσέλσι είχε πανηγυρίσει η Άρσεναλ στο ντέρμπι του Λονδίνου, με 3-1, χάρη στα γκολ των Λακαζέτ, Τσάκα και Μπουκάγιο Σάκα, ενώ ο Ζορζίνιο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Λένο από τα «11» βήματα στις καθυστερήσεις και να κάνει «ροντέο» το ματς στα τελευταία λεπτά.

Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει 21 ματς πρωταθλήματος, με τους δύο να συνυπάρχουν στο γήπεδο, όντες αήττητοι, αν εξαιρεθεί το «διπλό» της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα… Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως θεωρούνται δύο εκ των κορυφαίων στην θέση τους.

Η «παράδοση» συνεχίστηκε και στο «Άμεξ», με το 1-1 της Τσέλσι με την Μπράιτον να σηματοδοτεί το 111ο ματς των Καντέ και Ζορζίνιο μαζί και την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία μετά τον Αύγουστο και το ματς με την Λίβερπουλ (1-1).

Συνολικά μετρούν 16 ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος, αλλά μόλις… μία από τότε που ο Τόμας Τούχελ εδρεύει στο «Νησί»!

 

 


Στράτος Μαρίνος