Μπενίτεθ: Η 7η απόλυση και το παραλίγο… ρεκόρ!

Με την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο της Έβερτον, ο ισπανός τεχνικός έγινε ο 7ος προπονητής στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ που οδεύει προς την έξοδο μεσούσης της σεζόν. Την ίδια στιγμή άγγιξε ένα αρνητικό ορόσημο στην ιστορία των «ζαχαρωτών».  



Μπενίτεθ: Η 7η απόλυση και το παραλίγο… ρεκόρ!

Παρόλο που έχει επικρατήσει η πεποίθηση ότι στην Αγγλία και δη στην Πρέμιερ Λιγκ οι απολύσεις προπονητών δεν είναι σύνηθες φαινόμενο, η πραγματικότητα απέχει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις τεχνικών, οι οποίοι όταν αποτυγχάνουν να μείνουν κοντά στους στόχους ενός συλλόγου η θέση τους είναι επισφαλής και βρίσκονται υπ’ ατμόν.

Μια τέτοια αποτελεί και η εξέλιξη στον πάγκο της Έβερτον με τον Μπενίτεθ, με τον 61χρονο τεχνικό να αποτελεί τον έβδομο προπονητή (και δέκατο αν συνυπολογίσουμε τους υπηρεσιακούς) που «πληρώνει το μάρμαρο» για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τη φτωχή συγκομιδή βαθμών (19 β. σε 19 ματς).

Συνοψίζοντας τους τεχνικούς που ως τώρα απομακρύνθηκαν από τη θέση τους, συναντάμε τους εξής:

Προπονητής

Σύλλογος

Αντικαταστάτης

Ίσκο Μουνιόθ

Γουότφορντ

Κλαούντιο Ρανιέρι

Στιβ Μπρους

Νιούκαστλ

Έντι Χάου

Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Τότεναμ

Αντόνιο Κόντε

Ντάνιελ Φάρκε

Νόριτς

Γκρέαμ Τζόουνς*, Ντιν Σμιθ

Ντιν Σμιθ

Άστον Βίλα

Στίβεν Τζέραρντ

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μάικλ Κάρικ*, Ραλφ Ράνγκνικ

Ράφα Μπενίτεθ

Έβερτον

-

*Υπηρεσιακοί

Παράλληλα, στις 200 μέρες του Μπενίτεθ στο τιμόνι της Έβερτον, πλέον ο Ισπανός τεχνικός μένει στην ιστορία των «ζαχαρωτών» ως ο δεύτερος πιο… βραχύβιος προπονητής του συλλόγου, με τον Σαμ Άλαρνταϊς να έχει τα «πρωτεία» μετρώντας 167 ημέρες στην μπλε πλευρά του Λίβερπουλ.

Τελικά ο Μπενίτεθ δεν κατάφερε να αναδείξει το “optimum” που έψαχναν στην Έβερτον.

Διονύσης Γαλιατσάτος