Ντέρμπι Κάουντι: Η αντεπίθεση του Ρούνεϊ (vid)

Μπορεί ο κόσμος να θεωρεί πως ο Ρούνεϊ απλά παλεύει με το αναπόφευκτο, όμως, εκείνος μάλλον θα φροντίσει όλη αυτή η τρομερά δύσκολη εμπειρία στην Ντέρμπι να τον βγάλει κερδισμένο. Κι όχι μόνο εκείνον, αλλά και την ομάδα που συνεχίζει να παλεύει για να μείνει στην Τσάμπιονσιπ κόντρα... στα πάντα!  



Ντέρμπι Κάουντι: Η αντεπίθεση του Ρούνεϊ (vid)

Τα «κριάρια» μπορεί να ήταν καταδικασμένα στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου με την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών αλλά και με το συνολικό -21 που της έχει επιβληθεί στη φετινή της προσπάθεια, παρ' όλα αυτά, αντιστέκεται και προσπαθεί να δείξει μια τεράστια ψυχή.

Αυτή τη στιγμή η Ντέρμπι είναι στους 14 βαθμούς έπειτα από 26 αγωνιστικές και απέχει μόλις 8 πόντους από τις θέσεις της επιβίωσης στην κατηγορία.

Αυτό συνέβη μετά και το 2-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον Γουέιν Ρούνεϊ στην άκρη του πάγκου να πανηγυρίζει έξαλλα με τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες του και να πραγματοποιεί κι εκείνος το ξέσπασμά του.

Με προβλήματα τραυματισμών και αποχωρήσεις που τον έκαναν το καλοκαίρι να δηλώνει πως... δεν ήξερε αν θα είχε ομάδα να παρατάξει στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, αλλά και με μεταγραφικό εμπάργκο που επιβλήθηκε τον Ιανουάριο, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ωριμάζει» προπονητικά.

Στην πρώτη του δουλειά σε πάγκο ομάδας ανέλαβε ένα απίστευτα δύσκολο πρότζεκτ στο οποίο ουδείς θα έλεγε «ναι», όμως, ο Ρούνεϊ ήθελε να βουτήξει στα δύσκολα. Και μπορεί το άγχος, οι υποχρεώσεις, οι ανάγκες του κλαμπ και η πίεση να του αλλάξουν την όψη και να τον κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερος ηλικιακά απ' ό,τι είναι, ωστόσο, ο άλλοτε στράικερ των «κόκκινων διαβόλων» δεν παρατάει την προσπάθεια.

Την ίδια στιγμή, από το ρεπορτάζ της Έβερτον προκύπτει πως το όνομά του βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους διαδόχους του Ράφα Μπενίτεθ στο «Γκούντισον Παρκ», με δεδομένο πως έχει και τη δική του σχέση με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Ωστόσο, ο Ρούνεϊ δείχνει ότι δεν θα πηδήξει από το καράβι στα δύσκολα και τώρα που έχει πάρει φόρα και βλέπει την εφικτή κάλυψη της απόστασης για να κρατήσει την Ντέρμπι στην κατηγορία, παίρνει όλο και μεγαλύτερο κουράγιο...

Η Ντέρμπι μετράει 5 νίκες στα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια και μάλιστα απέναντι σε ομάδες όπως οι Μπόρνμουθ, Γουέστ Μπρομ και Στόουκ που κυνηγούν την άνοδο.

Έχει πετύχει γκολ στο 85', το 86', το 90' και το 78' για να πάρει σημαντικότατους βαθμούς στα τελευταία τρία ματς.

Για πρώτη φορά έχει ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Και έπεται συνέχεια...

Κώστας Ζάλιαρης