Πελατειακή σχέση και η Τσέλσι στον τελικό! (vid)

Με γκολ του Ρούντιγκερ στο 17ο λεπτό, δυο πέναλτι που αντιστράφηκαν και ένα ακυρωθέν γκολ της Τότεναμ, η ομάδα του Τούχελ επιβλήθηκε 1-0 στον επαναληπτικό ημιτελικό και θα διεκδικήσει πλέον το τρόπαιο του Carabao Cup στο «Γουέμπλεϊ». Τρίτο διαδοχικό επιτυχημένο πέρασμα των «μπλε» από την έδρα των «σπιρουνιών» σε όλες τις διοργανώσεις, τρίτος τελικός για τον Τούχελ στην ομάδα του. Έκτακτο περιστατικό υγείας στο South Stand στο 87', διεκόπη για λίγο το ματς για να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε οπαδό...  



Πελατειακή σχέση και η Τσέλσι στον τελικό! (vid)

Οι αποδοκιμασίες του κόσμου της Τότεναμ στην ανάπαυλα ναι μεν εν μέρει είχαν αποδέκτη και τον ρέφερι, Αντρέ Μάρινερ, για μια φάση λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, όμως, θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές του Αντόνιο Κόντε.

Η Τσέλσι ήταν κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο παρά την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των «σπιρουνιών» στο ξεκίνημα του ματς.

Ο Τούχελ παρέταξε την ομάδα του με το 4-2-2-2 αφού ο Σαρ έπαιζε ως αριστερό μπακ και οι Μάουντ – Χάντσον Οντόι δεν πήγαν στα πλάγια αλλά ακριβώς μπροστά από τους Ζορζίνιο και πίσω από τους Λουκάκου και Βέρνερ.

Στο 17ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Μάουντ ο Γκολίνι έχασε τελείως τη μπάλα και ο Ρούντιγκερ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0 πετυχαίνοντας το 10ο τέρμα του με τη μπλε φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις.

Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο σκόρερ σώριασε τον Χόιμπιεργκ, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, όμως, με την παρέμβαση και του VAR η απόφαση άλλαξε και τελικά ήταν φάουλ.

Κάτι ανάλογο έγινε και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους με τον Κέπα να παίρνει τη μπάλα από τον Λούκας, τον Μάρινερ να δίνει πέναλτι και μετά να διορθώνει την απόφασή του βλέποντας πως ο Ισπανός έκοψε καθαρά τον Βραζιλιάνο.

Οι «μπλε» παρέμειναν με καθαρό μυαλό και ο Κέπα συνέχισε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις έχοντας κερδίσει και την εκτίμηση του Τούχελ. Στο 60' έπιασε μια δυνατή κεφαλιά του Έμερσον και παρά το γεγονός πως τρία λεπτά αργότερα ο Κέιν κατάφερε να βρει το δρόμο για τα δίχτυα, το γκολ δεν μέτρησε.

Ο VAR τσέκαρε τη φάση του Άγγλου που ήταν μπροστά από τον Κέπα και υπήρχε μονάχα ένας παίκτης της Τσέλσι ανάμεσα στον επιθετικό και το τέρμα, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει.

Δυο πέναλτι που αντιστράφηκαν κι ένα γκολ που δεν μέτρησε ποτέ είχε πλέον στον λογαριασμό της η Τότεναμ από τον επαναληπτικό ημιτελικό.

Το σύνολο του Κόντε είχε περισσότερο τη μπάλα σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι οχυρώθηκε όταν πέρασαν στο ματς και οι Τιάγκο Σίλβα και Μάρκος Αλόνσο και κάπως έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα παίξουν πλέον στον μεγάλο τελικό του φετινού Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ» στις 27 του Φλεβάρη. 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης