Η τελευταία ευκαιρία του Κουτίνιο και το χορτάρι που δεν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά του φράχτη!

Τέσσερα χρόνια πίσω, τέτοια μέρα, η Λίβερπουλ συμφωνούσε με την Μπαρτσελόνα για την μεταγραφή του Φελίπε Κουτίνιο σε μια εξωφρενική τιμή σχεδόν 145 εκατομμυρίων ευρώ! Η συνέχεια είναι γνωστή αφού με αυτά τα λεφτά οι reds απέκτησαν τον Φαν Ντάικ και τον Άλισον διορθώνοντας τα λάθη της άμυνας και βάζοντας τις βάσεις για την κατάκτηση τίτλων! Όσο για τον Βραζιλιάνο η καριέρα του μπήκε σε πτωτική τροχιά που δεν σταμάτησε από τότε! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 



Η τελευταία ευκαιρία του Κουτίνιο και το χορτάρι που δεν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά του φράχτη!

Η αγγλοσαξονική έκφραση «το χορτάρι δεν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη πλευρά του φράχτη» ταιριάζει γάντι σε αυτά που συνέβησαν στον Κουτίνιο από τη στιγμή που αποφάσισε να απαιτήσει τη μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα τον Αύγουστο του 2017.

Η πρώτη προσφορά και η δεύτερη που έκανε εκείνο το καλοκαίρι, η Μπάρτσα και έφταναν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ απορρίφθηκαν κάθετα και ουσιαστικά ήταν ένα χειρόφρενο στις επιθυμίες πιθανώς και άλλων παικτών να αποχωρήσουν! Αυτό που ήθελε η διοίκηση στην Λίβερπουλ ήταν να πάψουν οι ποδοσφαιριστές να βλέπουν ως ενδιάμεσο σταθμό της καριέρας τους, το Άνφιλντ, γεγονός που από εκείνη τη στιγμή και μετά λειτούργησε καταλυτικά όλα τα επόμενα χρόνια! Η άρνηση ενώ πολλοί έλεγαν πως είναι τέχνασμα για να ανέβει τιμή εκείνο το καλοκαίρι, ήταν τελικά εξαιρετική κίνηση!

Η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε τους επόμενους μήνες ενώ ουσιαστικά δεν ήταν πλέον τόσο καθοριστικός στο παιχνίδι της Λίβερπουλ! Ο σύλλογος ως οργανισμός είχε την ευκαιρία να αφομοιώσει το γεγονός πως θα έφευγε και όταν πλέον αυτό συνέβη τον Ιανουάριο του 2018, ούτε καν φάνηκε η απουσία του!

Λίγους μήνες αργότερα, Λίβερπουλ έπαιξε στον τελικό του Champions League, στο Κίεβο, ενώ στο ενδιάμεσο είχε αποκλειστεί από τη Ρόμα. Και τα επόμενα χρόνια, με τον Κουτίνιο πλέον να μην είναι καν βασικός στην Βαρκελώνη, ή να δίνεται δανεικός στην Μπάγερν, η Λίβερπουλ πήρε τίτλους αλλάζοντας πλήρως και την φιλοσοφία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, κρατώντας κάθε σημαντικό ποδοσφαιριστή.

Τώρα βρίσκεται σε ένα νέο σταυροδρόμι, με τον Σαλάχ και τον Μανέ (όπως και τον Φιρμινο) να μπαίνουν στους τελευταίους 18 μήνες του συμβολαίου ωστόσο είναι ξεκάθαρη τακτική πια να μην ακολουθεί λογική selling club αλλά να κρατά όποιον θεωρεί αναντικατάστατο! 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο bnsports.gr