Γουλβς: Δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δεύτερη χειρότερη επίθεση και… ιστορική βαθμολογική συγκομιδή!

Όταν το καλοκαίρι αποχωρούσε ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο από την Γουλβς, το μέλλον των λύκων έμοιαζε δυσοίωνο. Πλέον, ο Μπρούνο Λάζε μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ο κατάλληλος για τον πάγκο ομάδας στην Premier League. Η πορεία του το αποδεικνύει και ο εντυπωσιακός τρόπος παιχνιδιού της Γουλβς, αναλογικά με την βαθμολογική συγκομιδή της, χαρακτηρίζεται… ιστορικός.



Γουλβς: Δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, δεύτερη χειρότερη επίθεση και… ιστορική βαθμολογική συγκομιδή!

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Γουλβς καταφέρνει να επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον 21ο αιώνα στο «Όλντ Τράφορντ» και για την… πρώτη που συνολικά το καταφέρνει σε επίπεδο Premier League, μιας και η πιο πρόσφατη εκτός έδρας νίκη της επί των «κόκκινων διαβόλων» χρονολογείται το 1980.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης για τους «λύκους» δεν είναι μόνο το «διπλό» που επετεύχθη με το γκολ του Μουτίνιο, αλλά η εν γένει πορεία τους στην φετινή Premier League, υπό τις οδηγίες του Μπρούνο Λάζε.

Τι σημαίνει αυτό; Η Γουλβς βρίσκεται στην 8η θέση του πρωταθλήματος, με 19 ματς, δηλαδή δύο λιγότερα από τις αγωνιστικές που έχουν παρέλθει και 14-14 γκολ παθητικό. Διαθέτει την 2η καλύτερη ανασταλτική λειτουργία στην Premier League, μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και την 2η χειρότερη επίθεση μετά τη Νόριτς, που έχει σκοράρει μονοψήφιο αριθμό τερμάτων (8).

Δυσκολεύεται να βρει γκολ, ενώ τα clean sheet κατέχουν κεντρική θέση στο ρεπερτόριό της, με τον Ζοσέ Σα να αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς γκολκίπερ στην σεζόν! Ταυτόχρονα, η βαθμολογική συγκομιδή της, αναλογικά με τον αριθμό τερμάτων που έχει σημειώσει είναι οξύμωρη.

Καμία ομάδα στην ιστορία της Premier League δεν έχει συγκεντρώσει τόσους πολλούς βαθμούς (28) σε 19 ματς, με 14 γκολ υπέρ της! Μιλάμε για ένα ιστορικό κατόρθωμα που δεν έχει μέτρο σύγκρισης, με τη Λιντς , την Μπέρνλι τη Μάντσεστερ Σίτι και την Έβερτον να έχουν κάνει κάτι ανάλογο, αλλά με περισσότερα γκολ, μιας και η Γουλβς κερδίζει 2 βαθμούς ανά… ένα γκολ της!

Ας δούμε αναλυτικά την λίστα των ομάδων με την καλύτερη συγκομιδή, με λίγα γκολ:

Ομάδα

Σεζόν

Γκολ

Πόντοι

Θέση

Γουλβς

2021-22

14

28

Λιντς

1996-97

28

46

11η

Μπέρνλι

2017-18

36

54

Έβερτον

2005-06

34

50

11η

Μάντσεστερ Σίτι

2006-07

29

42

14η

 

 

 


Δημήτρης Μανάκος