Ο Ρόδρι μπήκε στους πιο προκλητικούς πανηγυρισμούς από ποδοσφαιριστές της Σίτι (vids)

Ξεσπώντας στις καθυστερήσεις και βγάζοντας όλη την ένταση από μέσα του, ο Ρόδρι πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στους οπαδούς της Άρσεναλ στο 2-1 της Σίτι στις καθυστερήσεις του ντέρμπι στο «Έμιρεϊτς». Μαζί με τους Αντεμπαγιόρ, Τέβες και Μπαλοτέλι, ο Ισπανός θα μνημονεύεται πλέον ως ... ήρωας από τους φίλους των «πολιτών».  



Ο Ρόδρι μπήκε στους πιο προκλητικούς πανηγυρισμούς από ποδοσφαιριστές της Σίτι (vids)

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2022 να πάρει διαφορά 11 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ περνώντας με τεράστια δυσκολία από το Λονδίνο με το τελικό 2-1 επί της Άρσεναλ που ήρθε με ανατροπή.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν τρομερά παράπονα από τις αποφάσεις του ρέφερι, Άτγουελ, ωστόσο, προφανώς στη Σίτι δεν τους απασχολεί καθόλου αυτό, από τη στιγμή που έκαναν τη δουλειά τους κι έτσι δεν τους ενδιαφέρει και πάρα πολύ το μεγάλο ματς της Τσέλσι με την Λίβερπουλ που... υποτίθεται ότι διεκδικούν τον φετινό τίτλο της Πρέμιερ.

Το ξέσπασμα του Ρόδρι, ο πανηγυρισμός μπροστά στους μαινόμενους οπαδούς της Άρσεναλ και το κούνημα της φανέλας μπροστά τους, μένει στην ιστορία των «γαλάζιων» του Μάντσεστερ ως ένας από τους... ηρωικούς και πιο έντονους πανηγυρισμούς που έχει δει ποτέ ο κόσμος του κλαμπ.

 

 

Την αρχή φυσικά είχε κάνει ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ σε ματς ξανά απέναντι στην Άρσεναλ, το 2009, όταν είχε τρέξει στην απέναντι πλευρά για να βρεθεί μπροστά στην εξέδρα των φιλοξενούμενων στο Etihad και γονάτισε μπροστά στους φίλους των Λονδρέζων. Ευτυχώς κι εκεί υπήρχε κάποιος πιο λογικός και πιο ψύχραιμος, με τον Κόλο Τουρέ να σπεύδει να τον σηκώσει και να τον απομακρύνει από το σημείο.

Έναν χρόνο αργότερα ήρθε ο πανηγυρισμός του Κάρλος Τέβες όταν πλέον είχε αποφασίσει να βάλει τη φανέλα της Σίτι για να συνεχίσει την καριέρα του μετακομίζοντας ελάχιστα μέτρα μακριά από το «Κάρινγκτον» και επιλέγοντας από την κόκκινη πλευρά, να περάσει στους τότε... φασαριόζους γείτονες. Σε ημιτελικό του Λιγκ Καπ, σκόραρε και έτρεξε αμέσως προς το μέρος όπου έκαναν προθέρμανση οι αναπληρωματικοί της Γιουνάιτεντ για να πικάρει τον Γκάρι Νέβιλ ο οποίος είχε αμφισβητήσει την τιμιότητα και την αφοσίωση του «απάτσι» τον τελευταίο του καιρό στην Γιουνάιτεντ.

Φυσικά, το 2011 ήρθε και το δημοφιλές, ιστορικό και τρομερά αστείο «why always me?» του Μάριο Μπαλοτέλι που σκόραρε στο 6-1 της Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ», μόλις μια μέρα αφότου είχε φτάσει πολύ κοντά να κάψει όλο το σπίτι του παίζοντας με πυροτεχνήματα!

Κώστας Ζάλιαρης