Μάντσεστερ Σίτι: Το +6 από Λίβερπουλ και Τσέλσι, οφείλεται και... στην Γουέστ Χαμ!

Φτάνοντας τυπικά στο τέλος του πρώτου γύρου της Premier League, η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να αναγνωρίζει στον εαυτό της πως δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Έκανε το χρέος της απέναντι στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι και πήρε τα… δώρα της Γουέστ Χαμ!  



Μάντσεστερ Σίτι: Το +6 από Λίβερπουλ και Τσέλσι, οφείλεται και... στην Γουέστ Χαμ!

Μιλάμε πλέον ουσιαστικά για το τέλος του πρώτου γύρου. Φτάσαμε στις 19 αγωνιστικές της Premier League  και αν αντικρίσει κανείς προσεκτικά τον βαθμολογικό πίνακα θα διαπιστώσει πως το +6 της Μάντσεστερ Σίτι από τους διώκτες της, έχει πολύ λογικά λόγο ύπαρξης.

Τι εννοούμε με αυτό; Αρχικά οι «πολίτες» δεν ηττήθηκαν ούτε από την Λίβερπουλ, ούτε από την Τσέλσι μακριά από το «Έτιχαντ»! Επικράτησαν της Τσέλσι με 1-0, σε ένα ματς που ήταν εξαιρετικοί, ενώ στο «Άνφιλντ» ανταπεξήλθαν επιτυχημένα σε δύο περιπτώσεις ισοφαρίζοντας, μιας και βρέθηκαν δις πίσω στο σκορ (2-2).

Πλέον, όλα τα ντέρμπι, πλην από αυτό με την Άρσεναλ στην 1η Ιανουαρίου, θα λάβουν χώρα στην έδρα τους! Κάπως έτσι, μπορεί να πει κανείς πως δημιουργήθηκε το 50% της διαφοράς από «κόκκινους» και «μπλε», σε συνδυασμό με κάποιους… πεταμένους βαθμούς από τα σύνολα των Κλοπ και Τούχελ.

Ποιος είναι όμως ο άλλος παράγοντας που δημιούργησε το +6; Φυσικά η Γουέστ Χαμ! Τα «σφυριά» που κέρδισαν αμφότερες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, αλλά δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν κάτι στο Μάντσεστερ, χάνοντας με 2-1.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει στην τρέχουσα σεζόν και την Λίβερπουλ και τη Τσέλσι! Κάπως έτσι, η Μάντσεστερ Σίτι φαντάζει αυτή την στιγμή ως «φαβορί» για τον τίτλο.

Έθεσε τον εαυτό της με την… αξία και τις εμφανίσεις της σε αυτό το σημείο, αλλά αποδέχθηκε τα… δώρα της Γουέστ Χαμ, που ως στιγμής, διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της Premier League!

Δημήτρης Μανάκος