Άρσεναλ: Δέχτηκε γκολ στο «Έμιρεϊτς» μετά από 60 ημέρες όμως έχει ξεχάσει τι σημαίνει «ήττα»!

Οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη στη νίκη με 5-1 κόντρα στη Σάντερλαντ, ωστόσο συνέχισαν το αήττητό τους σερί στο Έμιρεϊτς που κρατάει από τα τέλη Αυγούστου.



Άρσεναλ: Δέχτηκε γκολ στο «Έμιρεϊτς» μετά από 60 ημέρες όμως έχει ξεχάσει τι σημαίνει «ήττα»!

Με όμορφο ποδόσφαιρο και τον Mr. League Cup, Έντι Ενκέτια, να κάνει ό,τι θέλει μέσα στο «κουτί» και να πετυχαίνει χατ-τρικ, η Άρσεναλ πέρασε άνετα στην επόμενη φάση του Carabao Cup επικρατώντας με 5-1 της Σάντερλαντ στο Έμιρεϊτς.

Ένα μελανό σημείο για την εμφάνιση των «κανονιέρηδων» είναι το γκολ που δέχτηκαν, σε μία φάση που η άμυνα τους βρέθηκε σε ανισορροπία και με μία πάσα κατάφερε να νικηθεί, με τον Λένο να μην καταφέρνει να κρατήσει την εστία του ανέπαφη και να σταματάει ένα σερί 5 εντός έδρας αγώνων με μηδέν παθητικό. Την τελευταία φορά που η Άρσεναλ δεν κράτησε το clean sheet στο Έμιρεϊτς ήταν στις 22 Οκτωβρίου, 2 μήνες πριν, στη νίκη με 3-1 κόντρα στην Άστον Βίλα.

Ωστόσο, το γκολ που δέχτηκαν οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα καθώς η νίκη ήρθε και μάλιστα δια… περιπάτου. Μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» φαίνεται πως αγνοούν τη σημαίνει η λέξη «ήττα» τον τελευταίο καιρό στο Έμιρεϊτς, καθώς στην έδρα της παραμένει αήττητη από τις 11 Σεπτεμβρίου, μετρώντας 7 νίκες και μία ισοπαλία μετά την μοναδική της ήττα από την Τσέλσι στα τέλη Αυγούστου.

Η Άρσεναλ έχει μετατρέψει την έδρα της σε ένα κάστρο που παρά τις μάχες που δίνουν οι αντίπαλοί της για να καταφέρουν να πάρουν μία νίκη, οι «πολεμιστές» του Μικέλ Αρτέτα αρνούνται να το επιτρέψουν και συνεχίζουν ολοταχώς για την εκπλήρωση των φετινών τους στόχων.

Στράτος Μαρίνος