Η παράδοση των Χριστουγέννων θέλει τη Σίτι πρωταθλήτρια!

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται για μόλις τρίτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα και η παράδοση είναι πάντα με το μέρος της σε αυτές τις περιπτώσεις στο τέλος της χρονιάς.



Η παράδοση των Χριστουγέννων θέλει τη Σίτι πρωταθλήτρια!

Άνετη και ιστορική νίκη πέτυχε η Μάντσεστερ Σίτι το απόγευμα της Κυριακής στο Σεντ Τζέιμς Παρκ επικρατώντας με 4-0 της Νιούκαστλ, φτάνοντας μάλιστα τις 34 νίκες σε 42 παιχνίδια τη φετινή σεζόν.

Το τρίποντο, σε συνδυασμό με τις ισοπαλίες των Τσέλσι και Λίβερπουλ, την τοποθετούν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +3 από τους δεύτερους «ρεντς» που πλέον πρέπει να κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Οι «πολίτες» έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν μετά την χθεσινή ημέρα καθώς κατάφεραν κάτι που αποτελεί καλός οιωνός για το τέλος της χρονιάς. Συγκεκριμένα, αυτή είναι μόλις η 3η φορά που η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς το είχε καταφέρει και τις σεζόν 2011-2012 και 2017-2018.

Εκείνες τις δύο σεζόν είχε παραμείνει στην κορυφή μέχρι και το τέλος, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Την πρώτη φορά με το γκολ του Αγουέρο κόντρα στην ΚΠΡ στο 93:20 και τον Μάρτιν Τάιλερ να χαρίζει μία μαγική περιγραφή, ενώ τη δεύτερη είχε πατήσει τους 100 πόντους αφήνοντας τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ 19 βαθμούς πίσω.

Πως θα το καταφέρει αυτή τη φορά; Αυτό μένει να φανεί από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα…

 

 


Στράτος Μαρίνος