Αν δεν ήταν ο Μέσι, ο Αγουέρο θα ήταν ο πιο σπουδαίος Αργεντινός μετά τον Μαραντόνα

Ένας υπέροχος γκολτζής και ένας τρομερός επαγγελματίας. Ο Σέρχιο Αγουέρο είναι εκ των σπουδαιότερων Αργεντινών που είδε το ποδόσφαιρο και θ' αποσυρθεί όντας ένας θρύλος της Σίτι και της Premier, αλλά και ένας από τους καλύτερους της πατρίδας του. Τόσο, που αν δεν είχε έρθει ο Μέσι στον πλανήτη Γη, ο Αγουέρο θα ήταν ο καλύτερος μετά τον Μαραντόνα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Αν δεν ήταν ο Μέσι, ο Αγουέρο θα ήταν ο πιο σπουδαίος Αργεντινός μετά τον Μαραντόνα

Ο Σέρχιο Αγουέρο θ' ανακοινώσει το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπειτα από 16 χρόνια περιπλάνησης στα γήπεδα. Έπειτα από πολλά και σπουδαία γκολ, έπειτα από διακρίσεις και τίτλους, έπειτα από μια μεταγραφή στην Ισπανία που ήταν τελικά σαν να μην έγινε ποτέ.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα τον θυμάται παντοτινά ως μια από τις πιο σπουδαίες μορφές στην ιστορία της. Είναι, άλλωστε, εκείνος που τη χάρισε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 44 χρόνια, όταν το 2012, σκόραρε στις καθυστερήσεις εκείνου του επικού ματς με την ΚΠΡ. Οι «πολίτες» στα χρόνια του Αγουέρο κυριάρχησαν στα εγχώρια και ας μην κατάφεραν να πετύχουν ποτέ τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του Champions League.

Είναι ο κορυφαίος σκόρερ στα χρονικά της Σίτι και φυσικά ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην λαμπερή Premier, όντας και ο κορυφαίος γκολτζής του συλλόγου του Μάντσεστερ στην Ευρώπη.

Κι όμως, το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο για εκείνον ήρθε πίσω στο 2010, όταν τότε ήταν μέλος της Ατλέτικο Μαδρίτης και κατάφερε να πανηγυρίσει με την ισπανική ομάδα το Europa League στον τελικό απέναντι στη Φούλαμ στο Αμβούργο.

Ο τελικός του περασμένου Champions League στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Τσέλσι ήταν σαν να του έδειχνε πως θα κυλούσαν οι επόμενοι μήνες. Ο Αγουέρο βλέποντας τους «μπλε» να κατακτούν το τρόπαιο ξέσπασε σε κλάματα στο φινάλε, έχοντας φυσικά συγκινηθεί και για το τέλος εποχής στον σύλλογο του Μάντσεστερ, αλλά και από την τεράστια, χαμένη ευκαιρία για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα για να παίξει με τον κολλητό του, Λιονέλ Μέσι, εκείνος αποχώρησε ελεύθερος σε ένα από τα μεγαλύτερα θέματα του καλοκαιριού κι έτσι ο Αγουέρο έμεινε μόνος και... τραυματίας, περιμένοντας μήνες για να καταφέρει να παίξει το πρώτο του ματς.

Κι έπειτα από ελάχιστες συμμετοχές, ήρθε η στιγμή της καρδιακής αρρυθμίας. Το πρόβλημα στην καρδιά δεν είναι δυνατό να ξεπεραστεί κι έτσι ο Αγουέρο φαίνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης θα γνωστοποιήσει πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανωτάτου ανταγωνιστικού επιπέδου τελειώνει κάπου εδώ για εκείνον.

Ένα τέλος παντελώς άδοξο γι' αυτό τον ποδοσφαιριστή, που είναι παράλληλα και παράδειγμα επαγγελματία. Ένας ποδοσφαιριστής που ακόμα κι όταν βρισκόταν στον πάγκο δεν δημιούργησε πρόβλημα.

Και μάλιστα, όταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον είχε αδικήσει στη Σίτι και δεν τον υπολόγιζε όσο θα του έπρεπε, πάλι φρόντιζε να μην προκαλέσει το παραμικρό παρατράγουδο. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Άρσεναλ με την περίπτωση του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο Αργεντινός είναι ένα πραγματικό υπόδειγμα.