«Έπιασε» τον Μεντί στα clean sheet ο εντυπωσιακός Ράμτσντεϊλ!

Μία ακόμη εντυπωσιακή εμφάνιση με την φανέλα της Άρσεναλ πραγματοποίησε ο Άαρον Ράμσντεϊλ, ο οποίος διατήρησε το «μηδέν» για 7ο ματς στην Premier League, ισοφαρίζοντας τα clean sheet του Έντουαρντ Μεντί στην 3η θέση της σχετικής κατάταξης.



«Έπιασε» τον Μεντί στα clean sheet ο εντυπωσιακός Ράμτσντεϊλ!

Μπορεί η επιθετική λειτουργία της Άρσεναλ να αποδείχθηκε η καλύτερη στην τρέχουσα σεζόν, μιας και οι «κανονιέρηδες» σκόραραν τρία γκολ, είδαν ακόμη ένα να τους ακυρώνεται και είχαν και δύο δοκάρια απέναντι στην Σαουθάμπτον, όμως το τελικό 3-0 δεν συνοψίζεται μόνο με τον τρόπο που παρήγαγε ποδόσφαιρο η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα.

Το αντίθετο μάλιστα. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Σαουθάμπτον πατούσε καλύτερα. Απείλησε στο ξεκίνημα, έχασε ευκαιρία με τον Γουόρντ Πράους στο 19’ και έδειχνε να απειλεί την Άρσεναλ. Εκεί χρειάστηκε ο Άαρον Ράμσντεϊλ.

Ο άνθρωπος που έχει αναδειχθεί για δύο διαδοχικούς μήνες ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του και έχει ήδη αγαπηθεί από τους φίλους της για τον τρόπο παιχνιδιού του. Τις εντυπωσιακές του αποκρούσεις, την εξαιρετική ικανότητά του με τα πόδια, αλλά και τον τρόπο, με τον οποίο… πανηγυρίζει.

Χαρακτηριστικό δείγμα αποτελεί και ο τρόπος που έτρεξε προς τον κόσμο της Άρσεναλ στο 1-0 του Αλεξάντερ Λακαζέτ στο 20’ που ξεκίνησε από τον ίδιο… Το σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως η μεγαλύτερη νίκη της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» από τον Ιανουάριο του 2021, συνοδεύτηκε και με «μηδέν» παθητικό!

Το 7ο του Άαρον Ράμσντεϊλ στην τρέχουσα σεζόν, με τον Άγγλο γκολκίπερ που έκανε το ντεμπούτο του και με την Εθνική του ομάδα, υπό τις οδηγίες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, να ισοφαρίζει τα clean sheet του Έντουαρντ Μεντί.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης βεβαίως είναι πως οι δύο τερματοφύλακες έχουν ακριβώς την ίδια επίδοση, παρά το γεγονός πως η Τσέλσι είχε πριν από δύο εβδομάδες, την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την κορυφή της λίστας, εκεί βρίσκεται ο Άλισον με εννέα, με τον Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί. Θυμίζουμε άλλωστε, πως αμφότεροι έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται αθροιστικά για περισσότερες από δύο φορές στο ίδιο ματς, μόλις έξι φορές σε 30 ματς!

Δημήτρης Μανάκος