Ο Ρίντιγκερ κέρδιζε πέναλτι, ο Ζορζίνιο τα έβαζε και η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες – εντυπωσιακή νίκη για την Άρσεναλ!

Μπορεί η Λιντς να απείλησε σημαντικά την Τσέλσι, παίρνοντας αρχικά το προβάδισμα και ισοφαρίζοντας στο 82’, όμως οι «μπλε», υπό τον… φόβο μιας δεύτερης διαδοχικής «γκέλας», έβγαλαν αντίδραση. Γύρισαν το ματς με πέναλτι του Ζορζίνιο που κέρδισε ο Ρίντιγκερ, το σκηνικό επαναλήφθηκε και στις καθυστερήσεις, και το τελικό 3-2 δεν άφησε την Τσέλσι μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Την ίδια ώρα, η Άρσεναλ ήταν εντυπωσιακή και επέστρεψε στις νίκες εκκωφαντικά απέναντι στην Σαουθάμπτον, με το τελικό 3-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς!  



Ο Ρίντιγκερ κέρδιζε πέναλτι, ο Ζορζίνιο τα έβαζε και η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες – εντυπωσιακή νίκη για την Άρσεναλ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να επιστρέψει στις νίκες η Άρσεναλ απέναντι στην Σαουθάμπτον, η οποία ουδέποτε έχει καταφέρει να κάνει «διπλό» στην Premier League απέναντι στους «κανονιέρηδες», μετρώντας απλώς δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με γκολ!

Ωστόσο, το αήττητο σερί των «αγίων» διακόπηκε με χαρακτηριστική ευκολία από τους Λονδρέζους, οι οποίοι επικράτησαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Αλεξάντερ Λακαζέτ και Μαρτίν Έντεγκααρντ, παρά το γεγονός πως ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, εξαιτίας πειθαρχικού παραπτώματος.

Αναλυτικότερα, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, καλύτερα πάτησε στο χορτάρι του «Έμιρεϊτς» η Σαουθάμπτον, η οποία κυκλοφορούσε με σιγουριά την μπάλα και κατόρθωσε να απειλήσει με τον Γουόρντ Πράους από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 19ο λεπτό.

Ωστόσο, μία εξαιρετική μετάβαση παιχνιδιού ήταν αρκετή για την κυνική Άρσεναλ, προκειμένου να βρει το πολυπόθητο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα για τέταρτο σερί παιχνίδι!

Στο 21ο λεπτό, η μπάλα πέρασε από τα πόδια σχεδόν όλων των ποδοσφαιριστών του Μικέλ Αρτέτα, κατέληξε στον Μπουκάγιο Σάκα και αυτός γύρισε ιδανικά στο πέναλτι για τον Αλεξάντερ Λακαζέτ, που σημείωσε με «άπιαστο» πλασέ του 2ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Προτού η Σαουθάμπτον μπορέσει να αντιληφθεί πως δέχθηκε γκολ κόντρα στην ροή του ματς, βρέθηκε με 2-0 πίσω στο σκορ, με τον Καμπαγιέρο που επανεμφανίστηκε στην Premier League να μην έχει περιθώριο αντίδρασης!

Στο 27’ ο Τίρνι έκανε σέντρα που κόντραρε και επέστρεψε σε αυτόν, με τον Σκωτσέζο να μην κάνει κοντρόλ αλλά να γυρίζει την μπάλα με το κεφάλι. Ο Έντεγκααρντ βγήκε πρώτος στην μπάλα, σκόραρε και πανηγύρισε για πρώτη φορά σε τρία διαδοχικά ματς πρωταθλήματος, έχοντας βρει δίχτυα με όλους τους τρόπους: Με το δεξί, το αριστερό και το κεφάλι!

Εν συνεχεία η δουλειά της Άρσεναλ έμοιαζε και ήταν πράγματι απλή. Ο Άαρον Ράμστεϊλ διατήρησε το «μηδέν» για 7η φορά στα 12 ματς που έχει αγωνιστεί, η Άρσεναλ κυριάρχησε με εντυπωσιακό διάστημα αυτό του 60’-70’, βρίσκοντας και 3ο γκολ με τον Γκάμπριελ σε δύο περιπτώσεις, με το ένα να μετρά (62΄) και το άλλο όχι (58’), και εν τέλει με το 3-0 υπέρ της ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι δυσκολεύτηκε αλλά ανέτρεψε το προβάδισμα της Λιντς, έχοντας ως απόλυτους πρωταγωνιστές τον Μάρκος Αλόνσο και τον… Ραφίνια!

Στο 27ο λεπτό, ο Ισπανός μπακ της Τσέλσι έκανε πέναλτι πάνω στον Ντάνιελ Τζέιμς, ο Κάβαναγκ το υπέδειξε άμεσα και ο Ραφίνια αποδείχθηκε εύστοχος, βάζοντας δύσκολα στην Τσέλσι. Επρόκειτο άλλωστε για την 2η φορά που οι «μπλε» έμεναν πίσω στο σκορ σε συνεχόμενη αγωνιστική, με την πιθανότητα να ηττηθούν σε διαδοχικές αναμετρήσεις για πρώτη φορά με τον Τόμας Τούχελ στην τεχνική τους ηγεσία.

Εκεί όμως η καρδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης έβγαλε αντίδραση. Οι Λονδρέζοι ισοφάρισαν άμεσα, έπειτα από ασίστ του Μάρκος Αλόνσο στο 42’ για το 6ο φετινό γκολ του Μέισον Μάουντ και στην συνέχεια είχαμε το δεύτερο πέναλτι της βραδιάς, αυτή την φορά από την άλλη πλευρά.

Ο Ραφίνια έκανε πέναλτι στον Αντόνιο Ρίντιγκερ, ο VAR ειδοποίησε τον διαιτητή να το δει, τα ριπλέι δεν ήταν διευκρινιστικά, αλλά η υπόδειξη ήταν η… άσπρη βούλα. Ο Ζορζίνιο μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ στο 58’, το 2-1 ήταν γεγονός αλλά δεν… παρέμεινε μέχρι τέλους, καθώς ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν επιθυμούσε να ηττηθεί για πρώτη φορά από την Τσέλσι, ούτε στο 3ο του ματς απέναντί της!

Ο Γκελάρντ ισοφάρισε ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, το 2-2 εξασφάλιζε βαθμό για την Λιντς, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αλλά η ιστορία του 58ου λεπτού επαναλήφθηκε. Ο Ρίντιγκερ κέρδισε πέναλτι, ο Ιταλός ευστόχησε και πάλι στο 94΄και η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο, μην αφήνοντας να της ξεφύγει η κορυφή και η Μάντσεστερ Σίτι!

Δημήτρης Μανάκος