«Σοκ» για την Τσέλσι σε «νεκρό χρόνο» και… δεύτερη θέση-δώρο από την εντυπωσιακή Ζενίτ!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς του φετινού Champions League διεξήχθη στην Ρωσία ανάμεσα στην Ζενίτ και την Τσέλσι, με τους «μπλε» να είναι οι… χαμένοι της υπόθεσης, δεχόμενοι γκολ στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης (3-3). Η ανατροπή στην ανατροπή έφερε ισοπαλία στο 95’ και το τελικό σφύριγμα έστειλε την ομάδα του Τόμας Τούχελ στην 2η θέση, με την Γιουβέντους να την ξεπερνά και να οδηγείται στην κλήρωση της 13ης Δεκεμβρίου ως ισχυρή!



«Σοκ» για την Τσέλσι σε «νεκρό χρόνο» και… δεύτερη θέση-δώρο από την εντυπωσιακή Ζενίτ!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φρόντισε να ολοκληρώσει η Τσέλσι τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για τον 8ο όμιλο του Champions League, με τους «μπλε» να χάνουν την πρώτη θέση του ομίλου σε «νεκρό» χρόνο από την εντυπωσιακή, αν και αδιάφορη Ζενίτ. Προηγήθηκαν δις οι Λονδρέζοι, είδαν τον Τίμο Βέρνερ να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματά τους, αλλά η 2η θέση, μετά την ισοφάρισε στην τελευταία φάση του ματς, είναι γεγονός!

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως το ματς για την Τσέλσι ξεκίνησε ιδανικά, αλλά κατέληξε σε… εφιάλτη!

Αναλυτικότερα, η Τσέλσι κέρδισε το πρώτο κόρνερ της αναμέτρησης στο πρώτο λεπτό, ο Μπάρκλεϊ σημάδεψε τον Κρίστενσεν και αυτός με μία κεφαλιά προς τα πίσω, άφησε τον Βέρνερ να «φυσήξει» την μπάλα στα δίχτυα. Κάπως έτσι, επετεύχθη το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της στο Champions League, ξεπερνώντας αυτό του Τζον Τέρι το 2014 απέναντι στην Σάλκε, που είχε λάβει χώρα και πάλι από κόρνερ, αλλά τρία δευτερόλεπτα αργότερα!

Άπαντες ανέμεναν σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης και με το σκορ στο 1-0 στο 1:23 πως οι «μπλε» θα… καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση-νίκη. Παρά ταύτα, συνέβη το αντίθετο.

Η φορμαρισμένη Ζενίτ, η οποία δεν έχει ηττηθεί τις τελευταίες 30 ημέρες σε όλες τις διοργανώσεις, βρήκε ρυθμό. Απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 27’, με τον Μάλκομ να μην μπορεί να κερδίσει τον Κέπα, αλλά 11 λεπτά αργότερα η ισοφάριση ήταν αναπόφευκτη.

Ο Ντούκλας Σάντος «έγραψε» το 1-1 και προτού προλάβουν οι «μπλε» να συνέλθουν, ήρθε και η απόλυτη ανατροπή. Τα λάθη στο κέντρο του γηπέδου διαδέχονταν το ένα το άλλο, ο Μαλκομ «έκλεψε» και επέλεξε να μην πάει σε ατομική προσπάθεια, αλλά να πασάρει και ο Αζμούν αξιοποίησε στο έπακρο την ασίστ του!

Το 2-1 στο ημίχρονο έριξε στο καναβάτσο την Τσέλσι και ο Τόμας Τούχελ όφειλε να πείσει τους ποδοσφαιριστές του να ανατρέψουν την κατάσταση, καθώς την ίδια ώρα η Γιουβέντους επικρατούσε με 1-0 της Μάλμε και βρισκόταν πρώτη.

Ωστόσο, η καλά οργανωμένη Ζενίτ εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, κατορθώνοντας να μη απειληθεί μέχρι και το 56ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Σαούλ που επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα σούταρε αλλά δεν νίκησε τον Κερζακόβ, εν αντιθέσει με ό,τι έπραξε ο Ρομέλου Λουκάκου στο 62’!

Ο Βέλγος που επίσης συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Βέρνερ και έκανε προ κενής εστίας το 2-2, κάνοντας… συνήθεια τους δικούς του πανηγυρισμούς, κάθε φορά που συναντά ρωσική ομάδα (σε τέσσερα ματς, πέντε γκολ).

Ο χρόνος που απέμενε ήταν αρκετός αλλά η «αδιάφορη» Ζενίτ έμοιαζε να το θέλει περισσότερο από την Τσέλσι. Την στρίμωξε στα καρέ της, αναζήτησε ένα εκ νέου προβάδισμα, και πιθανότατα θα το είχε πετύχει αν ο Κέπα δεν προέβαινε σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 71’, σε κεφαλιά του Αζμούν.

Το 2-2 έδειχνε να παραμένει μέχρι τέλους αλλά σε μία τέτοια βραδιά του Βέρνερ, ουδείς θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής, πλην αυτού! Σκόραρε στο 85ο λεπτό, ο VAR καταμέτρησε το γκολ του και το 3-2 υπέρ των «μπλε», τους εξασφάλιζε την πρωτιά του 8ου ομίλου, με την Γιουβέντους που επίσης επικράτησε να τερματίζει 2η στην ισοβαθμία!

Εκεί συνέβη το… αδιανόητο! Η Τσέλσι δέχθηκε και 3ο γκολ στις καθυστερήσεις και το τελικό 3-3, έστειλε την Γιουβέντους στην κορυφή και τους Λονδρέζους του Τόμας Τούχελ στους ανίσχυρους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για την κλήρωση στις 13 Δεκεμβρίου!

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Γιουβέντους 6 15 (10-6)

2. Τσέλσι 6 13 (13-4)

3. Ζενίτ 6 5 (10-10)

4. Μάλμε 6 1 (1:14)

Δημήτρης Μανάκος