Αντόνιο Κόντε: Τέσσερα ματς στην Premier League, τρία clean sheet και εντυπωσιακή βελτίωση στους αριθμούς του… Γιορίς!

Τεράστια φαίνεται πως είναι η επίδραση του Αντόνιο Κόντε στην ανασταλτική λειτουργία της Τότεναμ, με τον Ιταλό προπονητή να καταφέρνει να δει την ομάδα του να διατηρεί τρεις φορές ανέπαφη την εστία της σε τέσσερις αναμετρήσεις της Premier League, βελτιώνοντας και τους αριθμούς του Ουγκό Γιορίς.



Αντόνιο Κόντε: Τέσσερα ματς στην Premier League, τρία clean sheet και εντυπωσιακή βελτίωση στους αριθμούς του… Γιορίς!

Πριν επισημοποιηθεί η άφιξη του Αντόνιο Κόντε στην Τότεναμ, άπαντες θεωρούσαν πως οι «spurs» δεν έχουν καμία τύχη ως προς την διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, αλλά και την συμμετοχή τους ακόμη στο Europa Conference League της επόμενης σεζόν.

Ο Νούνο Εσπιρίτο Σάντο αποτέλεσε λανθασμένη επιλογή, οι πέντε νίκες και τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς έμοιαζαν… too much και η αλλαγή κρινόταν επιτακτική. Κάπως έτσι ο Ντάνιελ Λίβι αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Αντόνιο Κόντε, προσφέροντας του «χρυσό» συμβόλαιο, προκειμένου να πει το «ναι» και να επιστρέψει στην Premier League.

Πρώτος στόχος; Να γίνει η Τότεναμ και πάλι ανταγωνιστική, ακόμη και αν οι «γκέλες» με την Φίτεσε και την Μούρα, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους. Στην χειρότερη περίπτωση, ο στόχος φαίνεται πως επιτυγχάνεται.

Η βελτίωση είναι εμφανής, τα αποτελέσματα έρχονται, αλλά η επίδραση του Αντόνιο Κόντε στην ανασταλτική λειτουργία των Λονδρέζων είναι εξαιρετική! Τέσσερα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος, καμία ήττα, τρία clean sheet και μία νίκη με ανατροπή επί της Λιντς.

Όσον αφορά τη μία ισοπαλία; Ήταν στο ντεμπούτο του, απέναντι στην Έβερτον, από την οποία ο Κόντε δεν έχει δεχθεί γκολ ποτέ στο Γκούντισον Παρκ!

Και τα εν λόγω στατιστικά δεν πείθουν, μπορεί κανείς να ανατρέξει και να αντικρίσει τους αριθμούς του Ουγκό Γιορίς πριν και μετά την άφιξη του Αντόνιο Κόντε. Του Γάλλου γκολκίπερ της Τότεναμ που ξεκίνησε την σεζόν με 3/9 clean sheet και τώρα έφτασε τα έξι! Όσα δηλαδή έχει και ο Άαρον Ράμσντεϊλ της Άρσεναλ και δύο λιγότερα από τον Άλισον που βρίσκεται στην κορυφή!

Δημήτρης Μανάκος