«Εθνική ντροπή στον τελικό του Euro, λίγο έλειψε να έχουμε θανάτους»!

Η έκθεση που παρουσιάστηκε από επιτροπή η οποία πήρε την εντολή από την FA για την ανεξάρτητη καταγραφή όσων συνέβησαν στον τελικό του Euro στο Λονδίνο, ανέφερε πως επρόκειτο για εθνική ντροπή και για περιστατικά που παραλίγο να οδηγήσουν σε θανάτους! «Εθνική ντροπή στον τελικό του Euro, λίγο έλειψε να έχουμε θανάτους»!

Μια ανεξάρτητη αναφορά για όσα εκτυλίχθηκαν την ημέρα που η εθνική ομάδα της Αγγλίας ηττήθηκε στο «Γουέμπλεϊ» από τους Ιταλούς και έχασε ακόμα μια ευκαιρία για τρόπαιο μετά το 1966, παρουσιάζει τα άσχημα γεγονότα ως ντροπή ολόκληρης της χώρας.

Οπαδοί είχαν προσπαθήσει να εισβάλουν στο γήπεδο δίχως εισιτήρια, εν μέσω προσπάθειας να διατηρηθούν όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ, η Αστυνομία για λίγα λεπτά είχε χάσει παντελώς τον έλεγχο και παραδέχθηκε μετά το φινάλε του τουρνουά πως έφτασε πολύ κοντά σε απόφαση αναβολής του τελικού!

«Περί τους 2.000 οπαδούς κατάφεραν να μπουν στο γήπεδο δίχως να έχουν εισιτήριο, ήταν μια εθνική ντροπή αυτό που συνέβη και μάλιστα, λίγο έλειψε να έχουμε και θανάτους εκείνη τη μέρα από τα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν στο Γουέμπλεϊ» αναφέρεται χαρακτηριστικά για το ματς της 11ης Ιουλίου...

Υπενθυμίζεται πως η Αγγλία έχει τιμωρηθεί με δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (για το Nations League 2022-2023, η μια με διετή αναστολή) και πρόστιμο 100.000 ευρώ για τα επεισόδια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

 

Κώστας Ζάλιαρης