Ο Ράνγκνικ έχει εμπνεύσει τους Τούχελ και Κλοπ!

Ο Ραλφ Ράνγκνικ προκαλεί ανησυχία στους κόουτς των Τσέλσι και Λίβερπουλ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού, οι Τούχελ και Κλοπ έχουν αντλήσει στοιχεία της δικής του ποδοσφαιρικής σκέψης.  



Ο Ράνγκνικ έχει εμπνεύσει τους Τούχελ και Κλοπ!

Ο 63χρονος προπονητής επιστρέφει στους πάγκους για χάρη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που απευθύνθηκε σ' εκείνον και την Λοκομοτίβ Μόσχας, προκειμένου να τον πάρει από εκεί που εκτελούσε χρέη αθλητικού διευθυντή και να τον πείσει να βρεθεί στο «τιμόνι» αντί του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Ο Ράνγκνικ στο παρελθόν έχει αναφερθεί στους Τούχελ και Κλοπ, αφού εκείνοι είχαν φροντίσει να πάρουν πράγματα από εκείνον και φυσικά να μελετήσουν αρκετά τον τρόπο παιχνιδιού που εφάρμοζε.

«Ο Τόμας έγινε προπονητής χάρη σε μένα. Τον είχα ποδοσφαιριστή στην Ουλμ και όταν πλέον αντιμετώπισε προβλήματα με τα γόνατά του, αποσύρθηκε κι έγινε προπονητής. Του έδωσα και δουλειά στο τμήμα κ-15» είχε πει ο διαφαινόμενος νέος υπηρεσιακός κόουτς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον νυν τεχνικό τηξς Τσέλσι που οδήγησε τους «μπλε» στην κορυφή της Ευρώπης.

Όσο για τον Γιούργκεν Κλοπ, ο Ράνγκνικ είχε αναφέρει: «Η δική μου Χόφενχαϊμ είχε κοντραριστεί με την δική του Ντόρτμουντ και τους είχαμε νικήσει το 2008 με σκορ 4-1. Τότε ήταν που μου είπε πως το ποδόσφαιρο της ομάδας μου ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε να εφαρμόσει κι εκείνος στη δική του».

Κώστας Ζάλιαρης