Από τα 42 γκολ της Τσέλσι, τα 16 έχουν προέλθει από αμυντικούς

Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει στη φετινή Τσέλσι, σε βαθμό που η απουσία του Ρομέλου Λουκάκου δεν έχει φανεί καθόλου και γι' αυτό ευθύνονται οι ... αμυντικοί με τα γκολ τους!  



Από τα 42 γκολ της Τσέλσι, τα 16 έχουν προέλθει από αμυντικούς

Το επιβλητικό 4-0 επί της Γιουβέντους ήρθε με τους Τσάλομπα και Τζέιμς να σκοράρουν μαζί με τους Χάντσον – Οντόι και Βέρνερ. Τα μετόπισθεν των «μπλε» γι' ακόμα μια φορά, πέρα από το... απαγορευτικό που έδειξαν στους παίκτες της «Γηραιάς Κυρίας» στις προσπάθειές τους μήπως και φτιάξουν κάτι καλό μπροστά από τα καρέ του Μεντί, το πήραν πάνω τους γι' ακόμα μια φορά και συνείσφεραν στο επιθετικό κομμάτι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Το σύνολο του Τόμας Τούχελ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (και εξαιρώντας τον τελικό του Super Cup) έχει σκοράρει 42 φορές και είναι εντυπωσιακό πως από αυτά τα γκολ, τα 16 ανήκουν σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην άμυνα!

Πρώτος είναι ο Ρις Τζέιμς που κάνει μαγική σεζόν και έχει σκοράρει 5 φορές μέχρι και αυτή τη στιγμή σε όλες τις διοργανώσεις (4 στην Premier και 1 στο Champions League), ακολουθεί ο Τσάλομπα με 3 γκολ έχοντας αρπάξει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά,, ενώ βρίσκονται στη λίστα επίσης οι Τσίλγουελ (3), Ρούντιγκερ (2), Μάρκος Αλόνσο (1), Αντρέας Κρίστενσεν (1) και Τιάγκο Σίλβα (1).

 

 

Κώστας Ζάλιαρης