Δίκαια ο Πέδρι το Golden Boy του 2021

Ο Πέδρι που δεν σταματούσε ποτέ να παίζει στη σεζόν 2020-2021 και έφτασε μέχρι το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναδείχθηκε από το Tuttosport ως το Golden Boy του 2021. H μεγαλύτερηξ διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ από τη 2η θέση...   



Δίκαια ο Πέδρι το Golden Boy του 2021

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα στα 18 του χρόνια κατάφερε να είναι ο κορυφαίος στο Euro 2020 U-21 όπου συμμετείχε, να είναι μέλος της κορυφαίας 11άδας του Euro των ανδρών για το φετινό καλοκαίρι, να είναι υποψήφιος και για τη διάκριση Kopa Trophy και φυσικά στην 30άδα της Χρυσής Μπάλας.

Το πρωί της Δευτέρας η Tuttosport ανακοίνωσε πως ο 18χρονος μέσος είναι πλέον κι επίσημα το Golden Boy για το 2021, σε μια περίοδο που έχει μείνει εκτός δράσης από τον Σεπτέμβρη και πιθανότατα θα επιστρέψει με την έναρξη του νέου έτους.

Ο Πέδρι παίρνει τη σκυτάλη από τον Έρλινγκ Χάαλαντ που κατέκτησε το βραβείο το 2020, ενώ είχαν προηγηθεί οι Φέλιξ (2019), Ντε Λιχτ (2018) και Μπαπέ (2017).

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ιστορική διάκριση, αφού ο Πέδρι είχε 199 ψήφους περισσότερους από τον 2ο, Τζουντ Μπέλιγχαμ, στην μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί ποτέ για νικητή του βραβείου!

*Πρόκειται για ένα βραβείο, για το οποίο ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος εκπροσωπεί την Ελλάδα με τη δική του ψήφο και είναι ο μοναδικός που συμμετέχει στη διαδικασία από την οποία αναδεικνύεται ο ποδοσφαιριστής που παραλαμβάνει το βραβείο της ιταλικής Tuttosport.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης