Επί Σόλσκιερ τα δυο χειρότερα ξεκινήματα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα...

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αγαπάει τη Γιουνάιτεντ, την έχει υπηρετήσει με τον ιδρώτα στη φανέλα και με την αγωνία και τις ευθύνες του προπονητή, όμως, αποχωρεί γνωρίζοντας πως επί των ημερών του η ομάδα έκανε τα δυο χειρότερα ξεκινήματα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ...



Επί Σόλσκιερ τα δυο χειρότερα ξεκινήματα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα...

Ο Νορβηγός προπονητής από το πρωί της Κυριακής, ελάχιστες ώρες μετά την κατραπακιά (και) από τη Γουότφορντ με το τελικό 4-1 αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από τον πάγκο του κλαμπ. 

Εκεί βρέθηκε από τον Δεκέμβρη του 2018 με τις ευλογίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κατάφερε πράγματα, έχει να θυμάται και να προσθέσει στο βιογραφικό του καλές επιδόσεις, ωστόσο, το φινάλε ήρθε γεμάτο πίκρα, ήττες - σφαλιάρες και μια κατάσταση που πραγματικά έδειχνε πως δεν γίνεται ν' ανατραπεί αν συνεχιζόταν αυτή η συνεργασία. 

Στη θητεία του ως κόουτς της Γιουνάιτεντ ο «Όλε» είχε 78 νίκες, 38 ήττες και 33 ισοπαλίες σε 149 παιχνίδια. 

Βέβαια, επί των ημερών του οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν τα δυο χειρότερα ξεκινήματά τους από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, στις 12 πρώτες αγωνιστικές. Φέτος έχουν μετρήσει μόλις 17 βαθμούς, ενώ πρόπερσι στο ίδιο σημείο της σεζόν είχαν 16!

Και μπορεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο να έγινε ένα εξαιρετικό φινάλε με την κατάληψη της 2ης θέσης της βαθμολογίας, ωστόσο, φέτος τα πάντα στράβωσαν κι ας αποκτήθηκαν οι Κριστιάνο, Βαράν και Σάντσο για να προσφέρουν με τις ικανότητες και την εμπειρία τους... 

Παράλληλα, τα 21 γκολ παθητικό σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος είναι η χειρότερη επίδοση της Γιουνάιτεντ σε 12 «στροφές» στα χρονικά της Πρέμιερ. 

Κώστας Ζάλιαρης