Αλεξάντερ-Άρνολντ: Ένας «αρτίστας» από τα δεξιά που βάζει δύσκολα στον Σάουθγκεϊτ!

Έναν ευχάριστο πονοκέφαλο έχει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στα δεξιά της άμυνας καθώς διαθέτει παίκτες που βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και διαθέτουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, ωστόσο ο ΤΑΑ είναι αυτός που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους με το δεξί του πόδι να μοιάζει λίγο-πολύ με διαβήτη.



Αλεξάντερ-Άρνολντ: Ένας «αρτίστας» από τα δεξιά που βάζει δύσκολα στον Σάουθγκεϊτ!

Εμφατική νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που όπως ήταν λογικό δεν θα μπορούσε να τους σταματήσει, πέτυχαν οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με το 10-0 να γράφει ιστορία και να γίνεται το πρώτο παιχνίδι που η Αγγλία σκοράρει 10 γκολ μετά το Μάιο του 1964 και τη νίκη με το ίδιο σκορ απέναντι στις ΗΠΑ.

Σε ένα παιχνίδι που ο Χάρι Κέιν έλαμψε, πετυχαίνοντας 4 γκολ σε 15 λεπτά, πρωταγωνιστής στη δημιουργία των φάσεων ήταν ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ. Ο δεξιός μπακ πέτυχε χατ-τρικ από ασίστ, με τις εκτελέσεις φάουλ του να αποτελούν κίνδυνο για όλες τις άμυνες, όχι μόνο του Σαν Μαρίνο.

Ο Άρνολντ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα τον τελευταίο καιρό, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις και με τη Λίβερπουλ αλλά και με τα «τρία λιοντάρια», έχοντας ήδη μοιράσει 6 ασίστ στις πρώτες 15 ημέρες του Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα έχει σκοράρει και με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Ο συνδυασμός της επιθετικής δημιουργίας αλλά και της αμυντικής πειθαρχίας του 23χρονου μπακ τον τοποθετούν στη λίστα με τους πολυτιμότερους οπισθοφύλακες τα τελευταία χρόνια, σε μία λίστα που πρόσφατα εντάχθηκε και ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι.

Ωστόσο, η διάρκεια του δεξιού μπακ της Λίβερπουλ του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα απέναντι στον Τζέιμς κάτι που μπορεί να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που βλέπει πως στη δεξιά πλευρά της άμυνας του διαθέτει δύο παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν ως φουλ-μπακ και τον Κάιλ Γουόκερ να βρίσκεται δίπλα τους ως δεξιός κεντρικός αμυντικός.

Οι επιλογές του 50χρονου τεχνικού είναι πολλές, το Παγκόσμιο Κύπελλο κοντά και η αυτοπεποίθηση στα ύψη για όλους τους παίκτες της εθνικής Αγγλίας που μοιάζουν έτοιμοι να γράψουν ιστορία τον επόμενο χειμώνα.

Στράτος Μαρίνος