Το μεγαλύτερo σκορ σε επίσημο ματς και η προηγούμενη «διψήφια» νίκη της Αγγλίας

Φτάνοντας στα 6 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, θα σκέφτηκε κανείς πως η Αγγλία θα σταματούσε πλέον στο δεύτερο 45λεπτο. Όχι, όμως, από τη στιγμή που μπορούσε να πετύχει τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της σε επίσημο ματς και να θυμηθεί ένα ματς με τις ΗΠΑ πριν από 57 χρόνια!



Το μεγαλύτερo σκορ σε επίσημο ματς και η προηγούμενη «διψήφια» νίκη της Αγγλίας

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας τον χειμώνα του 2022 θα βρεθεί στο 7ο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της, στο καλύτερο σερί που έχει καταγράψει ποτέ σε ό,τι αφορά αυτή τη διοργάνωση και τις διαδοχικές παρουσίες. 

Το 10-0 επί του Σαν Μαρίνο εντυπωσίασε στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022, με τη συγκεκριμένη νίκη να είναι η μεγαλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Αγγλία σε επίσημη αναμέτρηση. 

Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που φτάνει το τελικό σκορ στο 10-0 για τα «τρία λιοντάρια» έπειτα από ένα παιχνίδι που είχε διεξαχθεί με τις ΗΠΑ πριν από 57 ολόκληρα χρόνια. 

Τότε, τον Μάιο του 1964, το παιχνίδι είχε φιλικό χαρακτήρα και είχε λάβει χώρα στο Downing Stadium της Νέας Υόρκης. Τέσσερα γκολ είχε πετύχει ο Ρότζερ Χαντ (4', 22', 53', 64'), χατ-τρικ είχε κάνει ο Πίκερινγκ (6', 47', 74'), δυο είχε μετρήσει ο Τέρι Πέιν (49', 68') και ένα ο Μπόμπι Τσάρλτον (67'). 

Όσο για την αμέσως προηγούμενη φορά που η Αγγλία είχε καταφέρει να σκοράρει έξι φορές στο πρώτο ημίχρονο αναμέτρησης, το ημερολόγιο γυρίζει στον Νοέμβρη του 1946 και ένα ματς κόντρα στην Ολλανδία, το οποίο και ολοκληρώθηκε με το εμφατικό 8-2.

Κώστας Ζάλιαρης