Κέιν: Κανείς άλλος τόσα γκολ με την εθνική Αγγλίας σε ένα ημερολογιακό έτος (vid)

Για δεύτερη φορά πέτυχε 10+ τέρματα σε ημερολογιακό έτος με τη φανέλα με το εθνόσημο, ωστόσο, φέτος ο Χάρι Κέιν το ... τερμάτισε με τα περισσότερα γκολ που έχουν επιτευχθεί ποτέ από Άγγλο διεθνή. Κι απομένει ακόμα ένα ματς...  



Κέιν: Κανείς άλλος τόσα γκολ με την εθνική Αγγλίας σε ένα ημερολογιακό έτος (vid)

Ο Χάρι Κέιν το βράδυ της Παρασκευής με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στην Αλβανία, πέραν του ότι έδειξε ότι μακριά από την Τότεναμ κάνει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό, κατάφερε να ξεπεράσει τα 10 τέρματα σε ένα ημερολογιακό έτος γι' ακόμα μια φορά.

Μόνο που τώρα, το 2021, ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» έχει μετρήσει 12 γκολ και απομένει ακόμα ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, τη στιγμή που κανείς άλλος στα χρονικά της Αγγλίας δεν έχει φτάσει σε αυτά τα τέρματα σε έναν χρόνο.

Παράλληλα, είναι ο κορυφαίος σκόρερ της εθνικής ομάδας της πατρίδας του σε επίσημα ματς φτάνοντας στα 39 γκολ και ξεπερνώντας τον Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ, μετράει 4 χατ-τρικ με τη φανέλα με το εθνόσημο, με τους Λίνεκερ (5) και Γκριβς (6) να είναι οι μοναδικοί που έχουν περισσότερα.

Όσον αφορά την αναρρίχησή του προς την απόλυτη κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για την Αγγλία, ο Χάρι Κέιν ισοφάρισε τα 44 του αείμνηστου Τζίμι Γκριβς και απέχει 9 τέρματα από τον κορυφαίο όλων, Γουέιν Ρούνεϊ (53).

Διαβάστε εδώ από πότε είχε να δει η εθνική ομάδα το τέλειο χατ-τρικ, όπως αυτό του στράικερ της Τότεναμ απέναντι στην Αλβανία. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης