Ο Μάικλ Έντουαρντς δεν πήρε μονάχα Άλισον και Φαν Ντάικ...

Έπειτα από μια 10ετία στη Λίβερπουλ φτάνοντας μέχρι και τη θέση του αθλητικού διευθυντή, ο Μάικλ Έντουαρντς αποχωρεί το καλοκαίρι και οι επιλογές του στα μεταγραφικά είναι τέτοιες που αν μη τι άλλο θα βάλουν τη λέξη «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» δίπλα στη θητεία του στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.  



Ο Μάικλ Έντουαρντς δεν πήρε μονάχα Άλισον και Φαν Ντάικ...

Ο Έντουαρντς αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του στους «κόκκινους» έπειτα από μια 10ετία κατά την οποία εξελίχθηκε επαγγελματικά τόσο που ίσως να μην το περίμενε ούτε ο ίδιος.

Ως αθλητικός διευθυντής κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά το ρόστερ της Λίβερπουλ για να φτάσει η ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και στην ολική επαναφορά στο ρετιρέ της Πρέμιερ Λιγκ το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.

Και μπορεί να δέχθηκε έντονη κριτική όταν αποφάσισε να παραχωρηθεί ο Κουτίνιο τον Ιανουάριο του 2018 στη Μπαρτσελόνα, μπορεί να διέθεσε 75 εκατ.λίρες για τον Φαν Ντάικ και 67 εκατ.λίρες για τον Άλισον, όμως, έκανε και κινήσεις για τις οποίες θα λαμβάνει ευγνωμοσύνη. Τόσο από τους οπαδούς του συλλόγου, όσο και από τους ποδοσφαιριστές που κατάφεραν πολλά με την κόκκινη φανέλα.

Ο Σαντιό Μανέ μετακόμισε από την Σαουθάμπτον στη Λίβερπουλ με 37 εκατ.λίρες, ο Ζοέλ Ματίπ αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ο Μοχάμεντ Σαλάχ πήρε μεταγραφή 38 εκατ.λιρών και έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται ο κορυφαίος στον κόσμο σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Άντι Ρόμπερτσον κόστισε μόλις 8 εκατ.λίρες έχοντας ανεβάσει πολλά επίπεδα τον ρόλο και την αξία ενός φουλ μπακ στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ενώ, ο πολυμήχανος Φαμπίνιο κόστισε 40 εκατ.λίρες και αποδεικνύει πως τα άξιζε μέχρι και την τελευταία λίρα!

Κώστας Ζάλιαρης