Τα ιδιαίτερα «ευρωπαϊκά» πέναλτι του Τζέιμι Βάρντι – το ελληνικό χρώμα και το 6ο άστοχο σε έξι χρόνια!

Μπορεί ο Τζέιμι Βάρντι να μην αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που αναμένει απαραίτητα να πετύχει γκολ από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο όταν του δοθεί η ευκαιρία σε ευρωπαϊκό ματς, συνήθως η εξέλιξη είναι ιδιαίτερη. Είτε αυτό συμβαίνει απέναντι στον Παναγιώτη Τσιντώτα, είτε λαμβάνει χώρα στο «Κινγκ Πάουερ» και δεν οδηγεί τις «αλεπούδες» στη νίκη!  



Τα ιδιαίτερα «ευρωπαϊκά» πέναλτι του Τζέιμι Βάρντι – το ελληνικό χρώμα και το 6ο άστοχο σε έξι χρόνια!

Είναι δεδομένο πως η μεγαλύτερη συζήτηση που λαμβάνει χώρα και αφορά την Λέστερ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη το τελευταίο δίμηνο, αφορά την αγωνιστική της αστάθεια και την ανασταλτική της λειτουργία.

Είχε να ηττηθεί από τις 19 Σεπτέμβρη με την Μπράιτον (2-1), έχασε με κάτω τα χέρια από την Άρσεναλ στο «Κινγκ Πάουερ» και εν συνεχεία δυσκολεύτηκε σε δεύτερη σερί αναμέτρηση απέναντι στην Σπαρτάκ Μόσχας, στο ίδιο γήπεδο.

Ταυτόχρονα δεν βελτιώνει την ανασταλτική της λειτουργία. Το «μηδέν» παθητικό έχει να ειπωθεί από τη νικηφόρα πρεμιέρα κόντρα στην Γουλβς, και ο Τζέιμι Βάρντι είναι αναμφίβολα ο πιο συνεπής ποδοσφαιριστής της, όντας και πάλι ο πρώτος σκόρερ της.

Ωστόσο, αυτό που προξένησε μεγάλη εντύπωση μετά το τελικό 1-1 απέναντι στην Σπαρτάκ, στην 4η αγωνιστική του Europa League, είναι ένα στατιστικό που αφορά τα πέναλτι του Άγγλου στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των «αλεπούδων». Ή μάλλον, αυτά που δεν… εκτελεί γενικότερα η Λέστερ, παρότι όταν συμβεί, κρύβουν μία ιστορία.

Συνολικά λοιπόν ο Βάρντι έχει κληθεί να σκοράρει από τα «11» βήματα για την Λέστερ, στην Ευρώπη, μόνο σε δύο περιπτώσεις, έχοντας βρει δίχτυα στο 50% αυτών. Μία απέναντι στην ΑΕΚ και τον Παναγιώτη Τσιντώτα στο ΟΑΚΑ, όπου οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τη νίκη, εμπνεόμενοι και από το γκολ του Βάρντι, και μία… χθες.

Εκεί που ο Βάρντι τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με Ρώσο τερματοφύλακα από την «λευκή» βούλα και… νικήθηκε, αστοχώντας για 6η φορά σε πέναλτι, από το 2015 και έπειτα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως μέσα στις έξι, άστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Βάρντι, δεν συμπεριλαμβάνονται αποκρούσεις από Έλληνες γκολκίπερ. Ούτε ο Τσιντώτας απέτρεψε το… αναπόφευκτο, ούτε ο Ορέστης Καρνέζης, πριν τρία χρόνια, κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ για την Γουότφορντ!

Δημήτρης Μανάκος