Αντόνιο Κόντε: Δέχθηκε δύο γκολ στο ντεμπούτο του σε προπονητικό πάγκο, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Μπορεί ο Αντόνιο Κόντε να κατόρθωσε να διαφοροποιήσει σημαντικά την ψυχοσύνθεση της Τότεναμ στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης με την Φίτεσε, ωστόσο τα «κακώς κείμενα» δεν δύναται να διαφοροποιηθούν μονομιάς. Το 3-0 έγινε εύκολα… 3-2, και ο Ιταλός προπονητής αντίκρισε μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του, και για… πρώτη μετά από 13 χρόνια, την ομάδα που μόλις ανέλαβε να «πληγώνεται» δις σε ένα ενενηντάλεπτο.  



Αντόνιο Κόντε: Δέχθηκε δύο γκολ στο ντεμπούτο του σε προπονητικό πάγκο, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια!

Ναι, η Φίτεσε δεν κατέκτησε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Τότεναμ. Ούτε καν κατάφερε να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, παρά την αξιέπαινη προσπάθειά της, και την φοβερή αντίδραση που έβγαλε μετά από το πρώτο «τραγικό» μισάωρο που έλαβε χώρα για χάρη της στο Βόρειο Λονδίνο.

Ωστόσο το επίτευγμά της, δεν ανταλλάσσεται με έναν ή τρεις βαθμούς. Χθες, η φανέλα της, απέκτησε λίγο μεγαλύτερο «ειδικό βάρος», πραγματοποιώντας μάλιστα και ένα ρεκόρ στην προπονητική καριέρα του… Αντόνιο Κόντε.

Ποιο είναι αυτό; Το ότι σκόραρε σε βάρος του δύο φορές, ούσα η μοναδική ομάδα που το καταφέρνει τα τελευταία 13 χρόνια, και η δεύτερη μετά την Αβελίνο, που «πληγώνει» δις το νυν προπονητή της Τότεναμ, στο ντεμπούτο του σε προπονητικό πάγκο!

Η τελευταία φορά άλλωστε χρονολογείται τον Ιανουάριο του 2008. Επρόκειτο μόλις για  την δεύτερη επαγγελματική δουλειά του πλέον έμπειρου Ιταλού, στην γωνία του πάγκου, με το τελικό 3-2 να αποτελεί μέχρι και σήμερα, την μοναδική ήττα του Κόντε στο πρώτο ματς που καλείται να υπερασπιστεί τον σύλλογο που πριν από μερικές ημέρες, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας.

Το εν λόγω σερί συνεχίστηκε και με την Τότεναμ, αλλά η αγαπημένη του ανασταλτική λειτουργία επέδειξε μεγάλη ασυνέπεια. Κάτι που η Τότεναμ… συνηθίζει, αλλά ένα γεγονός που αναμφίβολα προβληματίζει τον Ιταλό!

Δημήτρης Μανάκος