Η εξαιρετική εμφάνιση του Τσιμίκα και η φανέλα βασικού… που δεν χάνει! (vid)

Η Λίβερπουλ επικράτησε άνετα με 2-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και πέρασε από τώρα στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Κώστα Τσιμίκα να αποδεικνύει για ακόμη μία φορά γιατί έχει κερδίσει την εκτίμηση του Γιούργκεν Κλοπ αλλά και των φίλων των «ρεντς».



Η εξαιρετική εμφάνιση του Τσιμίκα και η φανέλα βασικού… που δεν χάνει! (vid)

Για πρώτη φορά από την έλευσή του στη Λίβερπουλ, ο Κώστας Τσιμίκας πήρε φανέλα βασικού και τη διατήρησε σε ολόκληρο το ενεντηντάλεπτο, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση στη νίκη-πρόκριση με 2-0 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο Άνφιλντ.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή του με την εικόνα του στον αγώνα, καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από την πλευρά του ενώ τα ανεβάσματά του είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο μεγάλες ευκαιρίες που δεν κατάφερε να τις μετατρέψει σε ασίστ, με τον Ντιόγκο Ζότα να μην μπορεί να νικήσει τον Όμπλακ.

Τα νούμερα του Τσιμίκα κόντρα στην Ατλέτικο

Τα νούμερα του Τσιμίκα αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική εικόνα που έδειξε και στα δύο μισά του γηπέδου, με τον Έλληνα αμυντικό να παραμένει σταθερός στα αμυντικά του καθήκοντα παρά τα πολλά ανεβάσματά του από την αριστερή πτέρυγα.

Ο μπακ της Λίβερπουλ μέτρησε μία απομάκρυνση, ένα τάκλιν ενώ έχασε μόλις μία από τις τρεις μονομαχίες εδάφους απέναντι στους παίκτες της Ατλέτικο. Το μοναδικό μειονέκτημά του ήταν οι εναέριες διεκδικήσεις, εκεί που το ύψος του δεν του επέτρεψε να παραμείνει αλάνθαστος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Στο επιθετικό κομμάτι ο Τσιμίκας έδωσε ρεσιτάλ! Οι 66 επαφές του με τη μπάλα τον βοήθησαν να δημιουργήσει 4 ευκαιρίες για την ομάδα του με δύο από αυτές να γίνονται παραλίγο ασίστ με τη βοήθεια του Ζότα. Παράλληλα, οι 40 από τις 48 του πάσες είχαν αποδέκτη ενώ βοήθησε στην ανάπτυξη και με μεγάλες μπαλιές, αποπροσανατολίζοντας την άμυνα των «ροχιμπλάνκος».

 

Η συνολική του εμφάνιση μπορεί να χαρακτηριστεί και εξαιρετική, ικανοποιώντας τον Γιούργκεν Κλοπ για την επιλογή του στη βασική ενδεκάδα, με τον Γερμανό να επιβραβεύει τον παίκτη του με μία ζεστή στοργική αγκαλιά. Με Τσιμίκα βασικό δεν χάνει η Λίβερπουλ Το παιχνίδι με την Ατλέτικο ήταν το 6ο για τον Έλληνα μπακ στην αρχική ενδεκάδα που σιγά σιγά κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του αλλά και την εκτίμηση και το θαυμασμό από τους φίλους της ομάδας.

Ένα στατιστικό που είναι κοινό και στις 6 εμφανίσεις του Κώστα Τσιμίκα στο αρχικό σχήμα είναι πως η Λίβερπουλ δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς. Μάλιστα, έχει καταφέρει να κερδίσει και τα 6 παιχνίδια χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ, με τον Έλληνα αριστερό μπακ να φέρνει γούρι στους «ρεντς».

 

Σε αυτούς τους 6 αγώνες, ο αμυντικός της Λίβερπουλ έχει βοηθήσει και στο επιθετικό κομμάτι, μοιράζοντας 2 ασίστ στα παιχνίδια με Μπέρνλι στο πρωτάθλημα και Νόριτς στο Λιγκ Καπ. Αυτό σημαίνει πως ο Τσιμίκας έχει τον ίδιο αριθμό ασίστ με τον βασικό αριστερό μπακ της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον, αγωνιζόμενος όμως 346 λεπτά λιγότερα από τον Σκωτσέζο.

Οι αριθμοί αυτοί, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Έλληνα ακραίου αμυντικού έχουν κάνει τους φίλους των «ρεντς» να ζητούν από τον Κλοπ να κρατήσει τον Ρόμπερτσον στον πάγκο για να αγωνιστεί ο «Greek Scouser» ενώ αρκετοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για την πιο πλήρη θέση του αριστερού αμυντικού τα τελευταία χρόνια στη Λίβερπουλ.

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν σταματάει ποτέ να εκπλήσσει τους Άγγλους με το πάθος και την ικανότητά του και στα δύο μισά του γηπέδου και αργά ή γρήγορα θα επιβραβευτεί για αυτές του τις εμφανίσεις, αγωνιζόμενος πάντα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στράτος Μαρίνος