Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο Σόλσκιερ αλλά παίκτες και Σερ Άλεξ (προσωρινά) τον έσωσαν!

Μία μεγάλη ποδοσφαιρική κρίση λαμβάνει χώρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και παρέμεινε, με διορία τριών αναμετρήσεων, ορισμένοι ποδοσφαιριστές του τον στηρίζουν και άλλοι περιμένουν να τον… «πυροβολήσουν»! Σε 20 ημέρες από τώρα, το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο…



Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο Σόλσκιερ αλλά παίκτες και Σερ Άλεξ (προσωρινά) τον έσωσαν!

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ και επιθυμεί να κερδίσει για πρώτη φορά τον Γιούργκεν Κλοπ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Το ματς «στραβώνει» από το 5ο λεπτό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ δίνει την μπάλα στον Κεϊτά και το 1-0 υπέρ των «κόκκινων» είναι γεγονός.

Γρήγορα, ο αριθμός του σκορ στον φωτεινό πίνακα διαφοροποιείται και πάλι. Αυτή την φορά εξαιτίας του Ντιόγο Ζότα, έπειτα από μαγική μπαλιά του Αλεξάντερ Άρνολντ στην 44η ασίστ του με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Ακόμη και αυτή η εξέλιξη όμως αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία από την εξέδρα. Αν μία ομάδα άλλωστε μπορούσε να φέρει «τούμπα» αυτό το αποτέλεσμα, αυτή ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, των 10 περσινών ανατροπών και των δύο μεγάλων νικών, και πάλι με ανατροπή, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το είχε πει άλλωστε και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ την προηγούμενη εβδομάδα. Όσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται στο «Όλντ Τράφορντ» το ματς δεν… τελειώνει εύκολα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η εν λόγω θεωρία διαψεύστηκε πανηγυρικά, και αυτή του Πολ Σκόουλς επιβεβαιώθηκε περίτρανα.

«Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να παίζει έτσι, θα ηττάται με 4-0 στο ημίχρονο από την Λίβερπουλ». Έτσι και έγινε… Ο Μοχάμεντ Σαλάχ «έγραφε» ιστορία, και η ανάπαυλα βρήκε τους «κόκκινους διαβόλους» σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, σε ολόκληρη την ιστορία τους!

Το τελικό 5-0 απλώς έκανε χειρότερα τα πράγματα, και σηματοδότησε το βαρύτερο σκορ που έχει λάβει χώρα ποτέ, στο «κλασσικό» αγγλικό ντέρμπι. Έπειτα ξεκίνησε μία μεγάλη συζήτηση, αναφορικά με τον Νορβηγό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ο κατάλληλος ή μία άμεση αλλαγή είναι επιτακτική; Πιθανώς κανένας δεν είχε μία έτοιμη απάντηση, η οποία δεδομένη θα αποδεικνυόταν ευεργετική. Ούτε καν ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος δεν είπε την γνώμη του εν θερμώ, και του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης.

Όπως και αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές του. Ο Άντονι Μαρσιάλ, ο Λίντελοφ, ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο Ουάν Μπισάκα και ο Έντισον Καβάνι, εξακολουθούν να πιστεύουν στις δυνατότητές του. Βέβαια το ίδιο δεν φαίνεται να συμβαίνει με τους υπολοίπους, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Ραφαέλ Βαράν, που θα ήθελαν να συνεργαστούν με τον Ζιντάν, αλλά και τους Πολ Πογκμπά και Τζέιντον Σάντσο που μοιάζουν δυσαρεστημένοι.

Το κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστών πιθανώς δεν είναι καλό. Οι απόψεις διίστανται, και καμία λύση δεν φαντάζει ιδανική. Είτε η αποχώρηση και η αλλαγή σελίδας είτε μία «αναγκαστική παραμονή», απλώς για να στηριχθεί η πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας που έλαβε χώρα το καλοκαίρι.

Από την άλλη, υπάρχει και το επιχείρημα του… φόβου για το άγνωστο. «Αν φύγει ο Σόλσκιερ, ποιος»; Επίσης κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ο Κόντε θέλει, αλλά… δεν θα περιμένει, ο Ζιντάν δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή της διοίκησης, ενώ ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προηγείται στην «κούρσα», εξαιτίας της πορείας του με την Τότεναμ στο «Νησί», υπό την επίβλεψη του Λίβι, που ποτέ δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση.

Μένει λοιπόν να δούμε τη κατάληξη της υπόθεσης, σε μία συζήτηση που φημολογείται πως έχει διορία τριών αναμετρήσεων! Μία ήττα από την Τότεναμ δεν απολύει τον Σόλσκιερ, αλλά τον φέρνει πιο κοντά στην έξοδο, μιας και ακολουθούν τα ματς με την Αταλάντα στην Ιταλία, και την Μάντσεστερ Σίτι στο Θέατρο των Ονείρων.

Ποιο λοιπόν θα είναι το τέλος της παράστασης; Υπομονή και σε 20 ημέρες από τώρα, θα γνωρίζουμε! Ο «σεναριογράφος» αυτής, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είναι μπερδεμένος, όπως όλοι…

Δημήτρης Μανάκος