Ο Κέπα έχει αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι από κάθε άλλον τερματοφύλακα της Τσέλσι (pic)

Μαντεύοντας σωστά και στο ματς με την Σαουθάμπτον για το Λιγκ Καπ, για να συνεισφέρει στην πρόκριση της Τσέλσι στα προημιτελικά του θεσμού, ο Κέπα απέδειξε πως είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στα χρονικά της Τσέλσι σε ό,τι αφορά τις αποκρούσεις όταν τα ματς κρίνονται από την άσπρη βούλα. 



Ο Κέπα έχει αποκρούσει τα περισσότερα πέναλτι από κάθε άλλον τερματοφύλακα της Τσέλσι (pic)

Ο Ισπανός πορτιέρε, πίσω στο 2019, είχε αρνηθεί να βγει με αλλαγή στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας τον Σάρι να φανεί αδύναμος μπροστά στους ποδοσφαιριστές του. Ο Κέπα πίστευε πως θα μπορούσε ν' ανταπεξέλθει στη διαδικασία των πέναλτι για να χαρίσει το τρόπαιο στην Τσέλσι, όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα τα ήθελε. 

Μια διετία αργότερα και έχοντας χάσει τη θέση του βασικού γκολκίπερ των «μπλε» από τον Εντουάρντ Μεντί, ο Κέπα είναι ο καλύτερος πορτιέρε στα χρονικά του συλλόγου όταν η μπάλα στήνεται στην άσπρη βούλα για να κριθεί ένα ματς. 

Στη «ρωσική ρουλέτα» έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει 8 αποκρούσεις, έναντι των 6 που είχε ο Πετρ Τσεχ, των 4 του Κέβιν Χίτσκοκ, των 2 από τους Ντε Γκόι και Νιντζιέφσκι και του 1 από τους Καμπαγιέρο, Ιλάριο και Τέρνμπουλ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90min (@90min_football)

 

 

Κώστας Ζάλιαρης