Η Γιουνάιτεντ δεν κάνει τάκλιν και μετράει τις περισσότερες γκάφες στην άμυνα

Μετά και τα πέντε γκολ που δέχθηκε από τη Λίβερπουλ στη συντριβή που θ' αποτελεί αξιοσημείωτο αποτέλεσμα στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, τα δεδομένα είναι τέτοια για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που η αγωνιστική... ταλαιπωρία, αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους αριθμούς στατιστικών.  



Η Γιουνάιτεντ δεν κάνει τάκλιν και μετράει τις περισσότερες γκάφες στην άμυνα

Τα 15 τέρματα παθητικό των «κόκκινων διαβόλων» για φέτος αποτελούν την 5η χειρότερη επίδοση για την Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 9 αγωνιστικές. Ακριβώς τα ίδια γκολ έχει δεχθεί και η Λέστερ, που έχει τους ίδιους βαθμούς με την Γιουνάιτεντ, στα 15 είναι και η ¶στον Βίλα κι έπειτα έρχονται τα 16 γκολ της Λιντς, τα 20 της Νιούκαστλ και τα 23 της Νόριτς.

Σε επίπεδο clean sheets,η ομάδα του Σόλσκιερ έχει κρατήσει μόλις μια φορά ανέπαφη την εστία της και γι' αυτό βρίσκεται στη 18η θέση του σχετικού πίνακα, για να γίνει ακόμα πιο σοβαρό και κατανοητό το πρόβλημα από τις επόμενες δυο κατηγορίες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι τελευταία σε ό,τι αφορά τα τάκλιν που πραγματοποιούν οι ποδοσφαιριστές της (αν και τα τάκλιν τύπου Πογκμπά καλό θα ήταν ν' αποφεύγονται). Οι παίκτες της ομάδας έχουν πέσει για να διεκδικήσουν τη μπάλα μόλις 104 φορές.

Και ακόμα χειρότερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν μετρήσει 8 σοβαρά λάθη που έχουν οδηγήσει σε γκολ αντιπάλου! Είναι τα περισσότερα που έχουν γίνει ανάμεσα στις 20 ομάδες της Λίγκας. Και αυτό λέει πολλά για την παρουσία των Μαγκουάιρ και Λίντελοφ στα μετόπισθεν...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sky Sports (@skysports)

 

Κώστας Ζάλιαρης