Ο «καταραμένος» Οκτώβρης της Γιουνάιτεντ (vids)

Η καταστροφική ήττα από τη Λίβερπουλ με 5-0 μέσα στο Όλντ Τράφορντ ήρθε να προστεθεί στις πιο βαριές ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας όλες ένα μεγάλο κοινό. Τον μήνα Οκτώβριο…



Ο «καταραμένος» Οκτώβρης της Γιουνάιτεντ (vids)

Ταπείνωση! Αυτό ένιωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της Κυριακής στο Όλντ Τράφορντ απέναντι στον εκθαμβωτικό Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ. Η ήττα με 5-0, που άνετα θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο ευρεία, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ και ήρθε να προστεθεί στη λίστα του «καταραμένου» Οκτώβρη για τους «κόκκινους διαβόλους».

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-0 (20 Οκτωβρίου 1996)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 1996 και η Νιούκαστλ υποδέχεται στο «St. James’ Park» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο αγώνας δεν ξεκινάει καλά για τους «κόκκινους διαβόλους» με τον Σόλσκιερ, που βρισκόταν στο αρχικό σχήμα, να βλέπει τον Ντάρεν Πίκοκ να κάνει το 1-0 μόλις στο 12ο λεπτό και τον Ζινολά να διπλασιάζει τα τέρματα για τις «καρακάξες» στο ημίωρο. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Κέβιν Κίγκαν θα βρουν ακόμη τρία τέρματα με τους Σίρερ, Φέρντιναντ και Άλμπερτ για το τελικό 5-0, σκορ που αποδείχθηκε καταστροφικό για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 5-0 (3 Οκτωβρίου 1999)

Όπως και μερικά χρόνια πριν με αντίπαλο τη Νιούκαστλ, έτσι και απέναντι στην Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δεχθεί ακόμη μία 5αρα στη 10η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το κακό φάνηκε από νωρίς όταν ο Γκουστάβο Πογέτ άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό με τον Κρις Σάτον να κάνει το 2-0 στο 16΄. Η αποβολή του Νίκι Μπατ 7 λεπτά αργότερα θα φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τους «κόκκινους διαβόλους» που θα δουν τον Πογέτ να κάνει 3 τα τέρματα για τους «μπλε» στο 54΄. Ακολούθησε το αυτογκόλ του Μπεργκ ενώ την πανωλεθρία του Στάμφορντ Μπριτζ ολοκλήρωσε ο Τζόντι Μόρις στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-6 (23 Οκτωβρίου 2011)

Ακόμη ένα καταστροφικό βράδυ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαβε χώρα στις 23 Οκτωβρίου του 2011 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μάριο Μπαλοτέλι χτύπησε στο 22΄βάζοντας μπροστά τους «πολίτες» στο ημίχρονο του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζόνι Έβανς αποβλήθηκε για τους «κόκκινους διαβόλους» με τους Μπαλοτέλι και Αγουέρο να κάνουν το 2-0 και 3-0 αντίστοιχα. Ο Ντάρεν Φλέτσερ θα μειώσει προς στιγμήν για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όμως οι καθυστερήσεις του αγώνα θα αποδειχθούν μοιραίες. Στο 90΄ο Έντιν Τζέκο θα κάνει τέσσερα τα τέρματα των «πολιτών» με τον Νταβίντ Σίλβα να προσθέτει ακόμη ένα στο 90+1΄. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Βόσνιος επιθετικός στο 90+3΄αναγκάζοντας τη Γιουνάιτεντ να υποστεί μία βαριά ήττα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1-6 (4 Οκτωβρίου 2020)

Η τελευταία βαριά ήττα του Οκτώβρη ήρθε την περσινή χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες που έδωσε ελπίδες για ένα χαρούμενο απόγευμα στο Όλντ Τράφορντ. Η απάντηση από την Τότεναμ ήταν άμεση, με τους Εντομπελέ και Σον να φέρνουν τούμπα το παιχνίδι μόλις στο 7ο λεπτό.  Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα μείνει με 10 παίκτες στο 28΄εξαιτίας της αποβολής του Άντονι Μαρσιάλ και από εκεί ξεκίνησε ο εφιάλτης. Κέιν και Σον θα ανεβάσουν το δείκτη του σκορ στο 4-1 πριν το ημίχρονο, με τον Οριέ να κάνει το 5-1 στο 51΄. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Χάρι Κέιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, υποχρεώνοντας τη Γιουνάιτεντ να υποστεί ακόμη μία βαριά ήττα τον Οκτώβριο.

Στράτος Μαρίνος