Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γύρισε το ματς απέναντι στην Αταλάντα και το déjà vu στο «Όλντ Τράφορντ» χρονολογείται εννέα χρόνια πριν!

Μία ανατροπή βγαλμένη από το μέταλλο που προσέδωσε στην ομάδα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, πραγματοποίησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Αταλάντα, γυρνώντας πίσω τον χρόνο. Η τελευταία ομάδα άλλωστε που προηγήθηκε με 2-0 στο «ΌλντΤράφορντ» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν η Μπράγκα, με τον Γκασπερίνι να βιώνει ό,τι και ο ΖοσέΠερέιρο, πριν από εννέα χρόνια!



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Γύρισε το ματς απέναντι στην Αταλάντα και το déjà vu στο «Όλντ Τράφορντ» χρονολογείται εννέα χρόνια πριν!

Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2012, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενούσε την Μπράγκα στο «Όλντ Τράφορντ» για την τρίτη αγωνιστική του ChampionsLeague, έχοντας πετύχει δύο διαδοχικές νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με στόχο να κάνει το 3/3 και να «κλειδώσει» επί της ουσίας την πρόκρισή της στις «16» καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Οι Πορτογάλοι ωστόσο ήθελαν να αποδείξουν και επί αγγλικού εδάφους, πως μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποτελούν. Και το κατάφεραν. Προηγήθηκαν με 2-0 στο 20ο λεπτό και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Και πάλι όμως η δύναμη του «Όλντ Τράφορντ» έφερε… τούμπα το ματς. Ο Τσιτσαρίτο μείωσε πριν από την λήξη του πρώτου μέρους, και η ανατροπή ολοκληρώθηκε με γκολ του Μεξικάνου, με τον Έβανς να έχει ισοφαρίσει ενδιάμεσα. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που κάποια ομάδα, σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, προηγήθηκε με 2-0 στο Θέατρο των Ονείρων.

Μέχρι να μεταβεί στο Μάντσεστερ η Αταλάντα. Η ομάδα που πριν από έναν χρόνο επίσης είχε προηγηθεί επί αγγλικού εδάφους με 2-0, απέναντι στην Λίβερπουλ, αλλά τότε διατήρησε το προβάδισμά της και το… τρίποντο.

Κάτι που δεν κατόρθωσε να κάνει όμως απέναντι στο σύνολο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το 2-1 κατά τους, επέστρεψαν στο παιχνίδι, και εν συνεχεία ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα για τρίτη διαδοχική φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το dejavuγια τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μεγάλο, το βράδυ του 2012 αναβίωσε με ολοκληρωτικό τρόπο, και ο Νταβίντ Ντε Χέα αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που ήταν παρόντας σε αμφότερες αναμετρήσεις! Ίσως το αντιλαμβάνεται λίγο καλύτερα…

Δημήτρης Μανάκος