Έπιασε 20άρα στα clean sheets ο Μεντί, δεν άφησε ούτε... μύγα να περάσει στην εστία του (vid)

O Eντουάρντ Μεντί έκανε τρομερά πράγματα στα γκολπόστ της Τσέλσι στο ματς απέναντι στην Μπρέντφορντ και του πιστώνεται όλο το μερίδιο της νίκης, παρά και το γκολ του Τσίλγουελ. Ο πορτιέρε των «μπλε» ήταν μαγικός και έκανε 6 καθοριστικές επεμβάσεις σε προσπάθειες των παικτών του Τόμας Φρανκ να σκοράρουν.  



Έπιασε 20άρα στα clean sheets ο Μεντί, δεν άφησε ούτε... μύγα να περάσει στην εστία του (vid)

Ο Τόμας Τούχελ ανακουφίστηκε στο σφύριγμα της λήξης, όπως και όλοι οι οπαδοί της Τσέλσι, ωστόσο, μάλλον σιγουριά θα έπρεπε να έχουν για το αποτέλεσμα του ματς του Σαββάτου.

Ο Εντουάρντ Μεντί είχε αποφασίσει να μη μαζέψει ούτε μια φορά τη μπάλα από το βάθος της εστίας του και τα κατάφερε περίφημα.

Έκανε 6 καθοριστικές επεμβάσεις, ισοφαρίζοντας την δική του καλύτερη επίδοση σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ και έφτασε και στα 20 clean sheets στο κορυφαίο πρωτάθλημα σε 38 αναμετρήσεις. Μονάχα οι Τσεχ (26 ματς), Ρέινα (32 ματς), Άλισον (36 ματς) και Ρόι Κάρολ (37 ματς) είχαν φτάσει σε αυτό τον αριθμό των αγώνων με απαραβίαστη εστία σε λιγότερες αναμετρήσεις από τον Μεντί.

«Του είπα ότι ήταν τρομερά εκνευριστικός με την τόση ποιότητα που έχει» ανέφερε ο Τόμας Φρανκ μετά το ματς για την συνομιλία που είχε με τον γκολκίπερ των «μπλε», ενώ, ο Αντόνιο Ρούντιγκερ που απουσίαζε από την αναμέτρηση, ξέσπασε στα social media γράφοντας: «Πως γίνεται να μην είναι ο Μεντί υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα;»!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης