«Άκυρο» της FIFA για το Μουντιάλ του 2030 σε Αγγλία και Βόρειο Ιρλανδία, πιθανότητες για το Euro 2028!

Αρκετά δύσκολα θα καταλήξει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 σε Αγγλία και Βόρειο Ιρλανδία, με τις δύο χώρες να συγκεντρώνουν ελάχιστες πιθανότητες σε σχέση με τις Ισπανία και Πορτογαλία.«Άκυρο» της FIFA για το Μουντιάλ του 2030 σε Αγγλία και Βόρειο Ιρλανδία, πιθανότητες για το Euro 2028!

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αναλάβει τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα αγγλικά ΜΜΕ. Τα μεγάλα φαβορί για να υποδεχτούν την εν λόγω διοργάνωση είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Αγγλία και Βόρειος Ιρλανδία πιθανότατα θα δεχτούν ως επιβράβευση από την UEFA τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το  2028, χωρίς ωστόσο η διοργάνωση να διαθέτει την ίδια αίγλη με ένα Μουντιάλ.

Ωστόσο, οι συζητήσεις ανάμεσα στη FIFA και τις κυβερνήσεις των χωρών βρίσκονται ακόμα σε «αρχικό στάδιο» και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέχρι να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της ομοσπονδίας.

Τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο πραγματοποιήθηκε σε έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν το 1966 όταν και η εθνική Αγγλίας του Σερ Αλφ Ράμσεϊ κατέκτησε τη διοργάνωση στο Γουέμπλεϊ.

Στράτος Μαρίνος