Το ντεμπούτο του Βενγκέρ στην Άρσεναλ απέναντι στον Δώνη (vid)

Πέρασαν 25 χρόνια από το πρώτο παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της Άρσεναλ. Ο νυν θρύλος του συλλόγου, έχοντας πλέον αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία, είδε τον Ίαν Ράιτ να σκοράρει δις για το τελικό 2-0 απέναντι στην Μπλάκμπερν, στην οποία αγωνιζόταν και παραλίγο να έχει ασίστ σ' εκείνο το ματς ο Γιώργος Δώνης.  



Το ντεμπούτο του Βενγκέρ στην Άρσεναλ απέναντι στον Δώνη (vid)

Ο Αλσατός πλέον είναι μέλος της FIFA σε επίπεδο στρατηγικής και κατα περιόδους προτείνει πρωτοποριακές ιδέες όπως το γνωστό θέμα με το οφσάιντ (να θεωρείται καλυπτόμενος ο επιθετικός εφόσον έστω κι ένα μικρό μέρος του σώματός του με το οποίο μπορεί να σκοράρει, να καλύπτεται από τον τελευταίο αμυντικό), αλλά και η πρόταση με το Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια που ξεσηκώσει σάλο.

Σαν σήμερα, την 12η του Οκτώβρη του 1996, είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στον πάγκο της Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» είχαν εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στην Μπλάκμπερν και ο Ίαν Ράιτ το πήρε πάνω του διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 με γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Τότε στους «ρόβερς» αγωνιζόταν και ο Γιώργος Δώνης, που παραλίγο να καταγράψει και ασίστ, όμως, ο Ντέιβιντ Σίμαν φρόντισε να μην παραβιαστεί η εστία του...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης