Εθνική Αγγλίας: Έφτασε τα 12 clean sheet σε έναν χρόνο και έκανε ρεκόρ!

Την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία που διαθέτει, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά η Εθνική Αγγλίας, η οποία δεν δέχθηκε γκολ απέναντι στην Ανδόρα, και κατέρριψε την καλύτερή της επίδοση, εντός ενός έτους, η οποία κρατούσε από το 1996!



Εθνική Αγγλίας: Έφτασε τα 12 clean sheet σε έναν χρόνο και έκανε ρεκόρ!

Μπορεί η Εθνική Αγγλίας να μην κατάφερε να «σφραγίσει» το καλοκαίρι την εξαιρετική περίοδο στην οποία βρίσκεται, εντός του 2021, με έναν τίτλο, μιας και στον τελικό του Wembley ηττήθηκε στα πέναλτι από την Ιταλία, εντούτοις όμως η αγωνιστική της κατάσταση δεν πέρασε σε μία κάμψη.

Το αντίθετο μάλιστα. Τα «τρία λιοντάρια» έχουν πλουραλισμό στην επίθεσή τους, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ είδε τον Τζακ Γκρίλις να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά με το εθνόσημο και να γίνεται ο 37ος διαφορετικός παίκτης που το καταφέρνει υπό τις οδηγίες του, ενώ και η ανασταλτική λειτουργία των Άγγλων μοιάζει ιδανική.

Σαφώς η δυναμική της Ανδόρας δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα, όμως η Αγγλία έκανε το καθήκον της. Διατήρησε το «μηδέν» για 12η φορά φέτος, και ξεπέρασε κατά μία φορά, τα 11 clean sheet που είχε διατηρήσει το 1996!

 

 

Απομένουν τρία ματς, προτού περάσουμε στην επόμενη χρονιά, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να τίθεται αντιμέτωπος με Ουγγαρία, Αλβανία και Σαν Μαρίνο. Πόσο ψηλά θα θέσει η ανασταλτική λειτουργία της Αγγλίας, τον πήχη για την επόμενη σεζόν;

Δημήτρης Μανάκος